Vágólapra másolva!
Bajner Bálint néhány napja váltott klubot, és igazolt az angol harmadosztályban szereplő Notts County csapatához, ahol a magyar trollok segítségével gyorsan felkavarta az állóvizet.

A magyar centert azok után igazolták le, hogy az Ipswich Townban nem sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba. A magyar szurkolók körében azonban így is nagy népszerűségnek örvend Bajner, nyilatkozatai miatt rendszeresen feltűnik a népszerű közösségi oldalon, a Trollfocin. A követők alapos hírverést végeztek előző klubváltásának alkalmával is, az akkori akcióról nagyobb portálok is beszámoltak, többek között a Mirror internetes kiadása is írt róla.

Az a bizonyos 44. perc...

Bajner a szezon során egyszer volt kezdő az Ipswich futballistájaként, de akkor a 44. percben lecserélték. A menedzser a rossz erőnlétére hivatkozott, Bajner azonban úgy gondolta azért volt a korai csere, hogy megtapsolhassák őt a szurkolók, ez a nyilatkozat hatalmas mémáradatot indított el. Azóta Bajner egyszer sem lépett pályára kezdőként a bajnokságban, csereként is csak négyszer küldték pályára. Gólt nem szerzett ezeken a fellépéseken.

Bajner már a Notts County játékosa Forrás: Facebook/Notts County Football Club

A Notts County azonban így is nagy reményekkel igazolta le a magyar csatárt, erről a csapat másodedzője, Greg Abbott beszélt a klub honlapjának adott nyilatkozatában. Ebből az is kiderül, hogy az Ipswich menedzserének, Mick McCarthynak nagy szerepe volt az átigazolás létrejöttében.

Sokat várnak tőle

"Beszéltünk Mick McCarthyval egy másik játékosról, de ő végül máshova ment - mondta Abbott. - Megkérdezte viszont, hogy milyen labdarúgót keresünk. Azt mondtuk, egy igazi kilencest keresünk, aki megtermett, erős és képes megtartani a labdákat. Szeretném megköszönni Micknek a segítséget, mert miután jeleztük, hogy érdekel minket a játékos, mindent megtett, hogy Bálint hozzánk kerülhessen."

Egy Totti-szelfis mém a szerződés aláírásáról Forrás: TrollFoci

Az új vezetőedző azt reméli a magyar centertől, hogy segítségével több labdát tudnak megtartani a támadások során, így lehetőségük lesz a támadásépítésre.

No Bajner, no Party

A Notts County vezetői tisztában voltak azzal, hogy Bajner valóságos ikon lett a magyar trollok körében. Közösségi oldalaikon a "No Bajner, no party" hashtaggel jelentették be a játékos leigazolását. Abbottot is megkérdezték erről, aki viccesen reagált a játékos körül kialakult kultuszra. "No Bajner, no party? Amíg én is benne vagyok a buliban, minden rendben lesz."

A klub Twitter-oldala így számolt be a magyar csatár szerződtetéséről Forrás: Twitter/Notts County

Azzal viszont talán nem számoltak előzetesen a klub elöljárói, hogy a nagyszámú magyar trollsereg megszállja a Notts County Facebook-oldalát. A magyar szurkolók napokon keresztül szinte minden bejegyzést Bajnert éltető szövegekkel bombáztak. Végül - ahogy az Ipswich hivatalos Facebook-oldala - úgy a Notts Countyé is blokkolta az oldalt a magyar IP-vel rendelkező felhasználók számára.