Király Gábor fiának alig lehet gólt rúgni

Király Gábor; edz edzés edzőközpont egész alakos fotó FOTÓ kapus KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása labda sportoló SZEMÉLY TÁRGY Telki, 2013. október 7.
Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa edzés közben a telki edzőközpontban, ahol
Telki, 2013. október 7. Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa edzés közben a telki edzőközpontban, ahol sajtótájékoztatót tartottak a Hollandia elleni világbajnoki selejtező mérkőzés előtt 2013. október 7-én. A magyar válogatott október 11-én este Amszterdamban játszik vb-selejtezőt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Fulham mindössze – az épphogy bennmaradást jelentő – 22. az angol másodosztályban, Király Gábor ráadásul nem véd a csapatban, a magyar kapus mégsem szomorú.

"Mindennap belépek az ajtón, a falról hatalmas fotó mosolyog rám, amelyen a gólszerző Gera Zoltánt ünneplik, ez nekem jó" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az április 1-jén a 39 életévét betöltő kapus, hozzátéve, hogy még csereként is megtisztelő számára egy tradicionális londoni klubban szerepelni.

Királynak a fia is Angliában véd, a 11 éves Matyi a napokban négyszer húsz percet játszott keresztben a pályán a Crystal Palace és a Fulham U11-es csapatainak a meccsén. "Volt 4-0, 5-0, 5-1, 6-1, ez nem sok kapott gól. Van, hogy a 12-13 évesekhez is felviszik. Az edzői szeretik, mert ha edzeni kell, nagyon figyel, számomra az a fontos, hogy élvezze, amit csinál."

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Király az Origónak adott tavaly novemberi interjújában többek között arról is beszélt, hogy egy évben elhasznál évi 15-20 darab szürke mackónadrágot, és a válogatott továbbjutási esélyeiről is szót ejtett.