Csődvédelmet kért a győri fociklub a Quaestor-botrány miatt

Pintér Attila és Tarsoly Csaba
Győr, 2013. május 25. Pintér Attila, a bajnok győri csapat vezetőedzője és Tarsoly Csaba, a klub elnöke a kupa átadása után a labdarúgó OTP Bank Liga 29. bajnoki fordulójának Győri ETO FC - MTK Budapest mérkőzését követően a győri ETO Parkban 2013. május 25-én. A bajnok Győri ETO 1-0-ra nyert a vendég MTK ellen. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Győri ETO FC csődvédelmet kért a Quaestor-ügy miatt, de ebben a fordulóban még kiáll a csapat az NB I-ben. Közben Tarsoly Csaba állítólag lemondott az MLSZ alelnöki posztjáról, ahol Garancsi István válthatja.

"A Győri ETO FC Kft. a közvélemény előtt ismert okok miatt a mai napon csődvédelmet kért. A héten kialakult helyzet kapcsán partnereinkkel már felvettük a kapcsolatot, és folyamatosan tárgyalunk a klub jövőjéről" - áll a fociklub hivatalos honlapján pénteken este megjelent közleményben.

A klub pénteken délután már kiadott egy közleményt, amelyben megnyugtatta a szurkolóit, hogy az NB I-es együttes és az összes korosztályos csapat pályára fog lépni a következő fordulóban, és arra kérték a nézőket, hogy minél többen menjenek ki a meccsekre.

Tarsoly lemondott az MLSZ-ben?

A Hir24.hu információi szerint Tarsoly Csaba, a Győr focicsapatának tulajdonosa, egyben a Quaestor-csoport elnöke lemondott a Magyar Labdarúgó Szövetségben betöltött alelnöki posztjáról. Az Origo megkereste az MLSZ-t, de Sipos Jenő szóvivő nem erősítette meg az információt.

Tarsoly Csaba itt még bajnoki címet ünnepelt Pintér Attilával Forrás: MTI/Illyés Tibor

Tarsoly utóda állítólag Garancsi István, a Videoton tulajdonosa lesz. A székesfehérvári klubot is megkereste az Origo, de ott sem tudták megerősíteni a hírt. Garancsi milliárdos üzletember, korábban volt a kerékpáros turizmusért felelős miniszterelnöki megbízott, gyakran látni Orbán Viktorral együtt meccset nézni.

A Quaestor-ügy

A Quaestor-csoport egyik tagja, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett, miután a társaság által kibocsátott kötvényeket egyszerre, nagy mennyiségben akartak visszaváltani a Buda-Cash-botrány miatt megijedt kisbefektetők, és erre nem állt rendelkezésre elegendő fedezet. A Quaestor egyes irodái előtt rengeteg sorban álló ügyfelet lehetett látni kedd délelőtt. Zsiday Viktor befektetési szakember a blogján azt írta, a kötvényállomány nagysága az 50 milliárd forintot is elérheti.

Garancsi István lehet az MLSZ alelnöke Forrás: MTI/Beliczay László

A győri focicsapatot működtető gazdasági társaság a Quaestor Csoport tulajdonában áll, és azt is tudni lehet, hogy a Győri ETO FC több százmillió forintos veszteséget termel évente, amit nyilván a tulajdonosoknak kell visszapótolni. Kérdés, a támogatás után mi lesz az ETO sorsa.