Itt a vége a győri futballcsapatnak

Miriuta Vasile, foci, Győri ETO
Budapest, 2014. november 25. Miriuta Vasile, a Győri ETO FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője (b3) a csapat edzésén a győri ETO Parkban 2014. november 25-én. A román születésű, játékosként kilencszeres magyar válogatott szakembert ezen a napon sajtótájékoztatón mutatták be. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Az Audi Hungaria felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC profi labdarúgócsapatával, az utánpótlást azonban továbbra is támogatják – jelentette be a német autógyár. Az ok a Quaestornál kialakult helyzet, ami negatív hatást gyakorol a klub hírnevére. 

A Győri ETO FC tulajdonos cégcsoportjánál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok olyan negatív hatást gyakorolnak a Győri ETO FC hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az Audi Motor Hungária Kft. együttműködésére, hogy a vállalat úgy döntött, azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető Kft.-vel.

A vállalat tovább támogatja a klub utánpótlás-képzését, amelyet az ETO Jövőjéért nevű közhasznú alapítványon keresztül 2011 óta szponzorál "jelentősen hozzájárulva a régióban élő több száz gyermek és fiatal labdarúgó sportolási lehetőségének biztosításához.

Miriutáék a csőd szélén Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az Audi egyelőre nem kérte vissza a játékosok által használt autókat, de hamarosan erre is sor kerül. A győriek hétfőn a Lombard Pápa csapatát fogadják, annyi már most biztosnak tűnik, hogy addigra eltűnik a mezről a Questor és az Audi logója.

A Győri ETO FC pénteken kért csődvédelmet a Quaestor-ügy miatt, de ebben a fordulóban még kiáll a csapat az NB I-ben és a korosztályos bajnokságokban is.

Győr polgármestere, Borkai Zsolt a futballklub körül kialakult helyzet kapcsán úgy reagált, hogy senkinek nem lehet érdeke az egyesület megszűnése, s fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek nőhessenek fel az ETO pályán.