Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség újdonsült elnökségi tagja, Garancsi István azt mondja, új mentalitást hozhat a szövetségbe, ő ugyanis felvállalja a konfliktusokat. A Videoton tulajdonosa szigorúbb licenckövetelményeket állítana az NB I-es csapatok elé, hogy ne fordulhasson elő, hogy klubok nem tudják befejezni a bajnokságot.

Az MLSZ elnökségébe új tagként bekerülő Garancsi István szolgáltatóbb MLSZ-t képzel el, amely több segítséget nyújt a csapatoknak, másképp kezeli a problémákat, és elé is megy azoknak.

"Ne legyenek botrányok, a csapatok jól érezzék magukat, ne kelljen naponta háborúzni újabb szabályokkal, félreértett levelezésekkel és minden mással. Azt a stratégiát kell követnünk, hogy az NB I értékét minél hatékonyabban és minél látványosabban növeljük” - nyilatkozta a Videoton tulajdonosa a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

"Azt gondolom, velem, és ezt nem öndicséretképpen mondom, de valószínűleg másfajta mentalitás és hozzáállás lesz mind a csapatokat képviselő személyként, mind pedig az MLSZ elnökségében szereplő másik Garancsi Istvánként" - mondta az újdonsült elnökségi tag. Szerinte az ő jelölése is annak a jele, hogy a klubok és az MLSZ is változást akarta, és személyében megtalálták azt az embert, aki felvállalja a konfrontálódást.

Garancsi új mentalitást hozhat az elnökségbe Fotó: MTI/Vigh István Ádám

"Nem azért, mert bármilyen háttér van mögöttem, hanem mert ez a jövő. Eddig is elmentem szinte a falig. Csányi Sándor viszonylag jó kapcsolatban vagyok, de szinte az elmúlt három évben a fociról nem tudtunk úgy beszélni, hogy ne vesztünk volna össze".

A Győr és a Pápa is komoly bajba került a tulajdonos cégének eljárása miatt, és Garancsi szerint a jövőben érdemes megfontolni, hogy szigorítsanak a licenckövetelményeken, mert ha egyes csapatok nem képesek befejezni a bajnokságot, azzal "devalváljuk azt a bizniszt, amiben benne vagyunk mindannyian. Gazdaságilag sokkal szigorúbb licenckövetelményeket kell a következő években bevezetni. Nem máról holnapra, mert azt nem lehet várni senkitől, hogy ha egyik így működött, egy hónap múlva működjön másképp. Ez eldönti majd szerintem, hogy ez az NB I hány csapatot bír el” - tette hozzá Garancsi, aki azt is elmondta, hogy nem klubvezetőként, hanem közgazdászként az a véleménye, csökkenteni kell az élvonal 16-os létszámát.