Vágólapra másolva!
A magyar U20-as válogatott az Észak-Korea elleni 5-1-es győzelemmel kezdte az új-zélandi vébét. Mervó Bence mesterhármast szerzett, harmadik gólja egészen zseniálisra sikerült. A magyarok egy kör után vezetik a csoportot, csütörtökön jön az igazi erőfelmérő a brazilok ellen.

U20-as labdarúgó-világbajnokság, E csoport, 1. forduló:
Magyarország - Észak-Korea 5-1 (2-1) - az élő közvetítés
New Plymouth, 2000 néző
v.: Bejarano (Costa Rica-i)
Magyarország: Székely György – Osváth Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Tamás Krisztián – Vida Máté, Berecz Zsombor (Nagy Ádám, 46.) – Kalmár Zsolt, Németh Márió (Forgács Dávid, 46.), Zsótér Donát – Mervó Bence (Nagy Dominik, 85.).
Észak-Korea: Hun Jong Csa – Szong Mjong Ro, Csol Kuk Kim, Szong Hjo Min - Mjong Kvang Dzso (Szun Szong Kim, 86.), Csol Un Ri, Szong Csol Pak, Dzsin Kvang Kim (Szong Ju Kim, 56.) - Szong Ju Csoe, Min Csol Kim, Hjok Dzsong Szo.
gól: Mervó (17., 49., 82.), Kalmár (33.), Forgács (60.), illetve Szong Ju Csoe (32.)

A magyar U20-as válogatott a legfontosabb meccsel kezdte az új-zélandi vébét, az az Észak-Korea volt az ellenfél, amely előzetesen a leginkább verhetőnek tűnt, mivel rajtuk és rajtunk kívül a más szintet képviselő Brazília és Nigéria szerepel a csoportban. Mivel a négy legjobb harmadik is továbbjut a 16 közé, így egy győzelem már továbbjutást érhet, ezért is volt nagyon fontos, hogy jól sikerüljön a nyitómeccs.

A magyar kezdőcsapat Forrás: MTI/EPA/SNPA/Dean Pemberton

Bernd Storck letámadást kért a fiúktól, akik ezzel folyamatos nyomás alatt tartották az ellenfelet, és a 17. percben, az első magyar gólnál is ez a mentalitás köszönt vissza: Zsótér szerzett vissza egy labdát az oldalvonalnál, aztán egy szép lefordulás után beadta, Mervó pedig a védőt megelőzve a bal sarokba fejelt.

Kontroll alatt tartotta a meccset a magyar csapat, a német másodosztályban szereplő Kalmár tehetett volna róla, hogy nyugodtabb legyen a folytatás, de lövése az oldalhálóban kötött ki. A 32. percben váratlanul egyenlítettek a koreaiak, egy felívelés után sikerült az egyik játékosnak megcsúsztatnia a labdát, Székely nem mozdult ki a kapuból, Szong Ju Csoe pedig ezt kihasználva bekotorta a labdát.

Még ki sem bosszankodtuk magunkat a bekapott gól miatt, amikor már ismét a magyar fiatalok vezettek, és a forgatókönyv ugyanaz volt, mint az első gólnál: beadás balról és fejes középen, ezúttal Tamás és Kalmár vezényelte le az akciót, de kellett hozzá a koreai kapus határozatlansága is.

A félidő végén az ázsiaiak megint ránk hozták a frászt, de szerencsére Szong Ju Csoe nagy helyzetben a kapu fölé pörgetett, a szünet után pedig gyorsan egyértelművé tette a magyar csapat, hogy nem szeretne több meglepetést. A 49. percben Zsótér gyönyörű mozdulattal vette le a labdát az oldalvonal mellett, aztán Mervóhoz passzolt, aki lefordult védőjéről, és négy ellenfél között a jobb sarokba helyezett.

Ezzel sikerült is elvenni Korea kedvét, az addig sem rohamozó ellenfél még visszafogottabb játékra váltott, a mieink viszont nem álltak le, és egy védelmi rövidzárlat után a csereként beállt Forgács már a harmadik fejesgólunkat szerezte.

A meccs legszebb jelenete még hátra volt: a 83. percben Mervó indult el egy labdára, az alapvonalnál egy pazar csellel leültette a kapust, majd éles szögből becsavarta a labdát, amivel teljessé tette a mesterhármasát.

A magyar válogatott 5-1-es sikerrel kezdte a világbajnokságot, csütörtökön jön a folytatás, és az igazi erőpróba lesz, hiszen a minden korosztályban bivalyerős brazilok következnek.

Mervó Bencét (középen) három gól után ünnepelhették a társak Forrás: MTI/EPA/SNPA/Dean Pemberton

A csoport másik mérkőzésén:
Brazília - Nigéria 4-2 (2-2)

A csoport további programja:
2. forduló, csütörtök:
Nigéria - Észak-Korea, New Plymouth 6.00
MAGYARORSZÁG - Brazília, New Plymouth 9.00

3. forduló, vasárnap:
Brazília - Észak-Korea, Christchurch 7.00
MAGYARORSZÁG - Nigéria, New Plymouth 7.00

A hat csoport győztese és másodikja, valamint a négy legjobb harmadik továbbjut a nyolcaddöntőbe.