Dárdai: Beszélhetünk a második helyről

Dárdai Pál Helsinki, 2015. június 13.
Dárdai Pál magyar szövetségi kapitány az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország - Magy
Helsinki, 2015. június 13. Dárdai Pál magyar szövetségi kapitány az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország - Magyarország 0-1. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A mentális erőt, és az egyre jobban összeérő csapatot emelte ki Dárdai Pál a finnek legyőzése után. A szövetségi kapitány már az egyenes ági Eb-re jutásról is mer beszélni, bár nem ígérte meg. Azt azonban nem tudni, vele vagy mással harcolhat-e majd a csapat a maradék négy selejtezőfordulóban.

"A srácoknak jár a gratuláció, mert végig fegyelmezetten játszottak - mondta Dárdai a meccs lefújása után az állami tévének, hozzátéve: "én is megizzadtam, meg a stáb a kispadon."

Aztán a Némó (Németh Krisztián) helyzete jelezte, hogy sikerült ismét felpörögni, majd Stieber lőtt egy nagyon szép gólt. Sok ilyet lő edzésen, és aki sok ilyet lő edzésen, az a meccsen is képes rá."

Dárdai a szurkolóknak küldi a győzelmet Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 83. percben született győztes találatról a kapitány elmondta: "Ez egy mentalitás, mentális erő, ami megvan ebben a csapatban, ezért vagyunk sikeresek. De ne felejtsük, hogy két hétig dolgoztunk együtt a meccs előtt, ezért volt kontrollált a játékunk, ezért voltak befejezett támadásaink, ezért volt nálunk volt a labda. Ezt az eredményt küldjük a szurkolóknak a nyári szünetre."

Stieber bombagólja döntött Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Mondtam, hogy akkor se kapkodjatok, ha a 85. percben is még 0-0-ra állunk - árulta el -, hanem dolgozzatok szépen, szisztematikusan, de ne menjünk bele adok-kapokba. Meg is jött a gól. Sok pontrúgást kaptunk, lehetett volna még több helyzetünk, de mindkét félidőben megvolt a három-három ziccerünk. A hajrában jött a magyaros szív, még egyszer felpörögtek a fiúk, úgyhogy le a kalappal a srácok előtt, nagyon nagyot dolgoztak. A szezon végén így végigbírni 90 percet, és még a hajrá felé döntésre vinni a meccset, ez az igazi magyar szív."

Összeérnek a dolgok

A válogatott most megerősítette a pótselejtezőt érő harmadik helyét a csoportban. Ugyanakkor Dárdai nem tett le teljesen arról, hogy egyenes ágon is kijussunk Franciaországba:

Ahogy dolgozuk, mindig többet tudunk rátenni a csapategységre, összeérnek a dolgok, meg lehet nézni például a labdakihozatalokat, az összjátékot. Ahogy megy az idő, egyre jobbak leszünk, és lehet bízni a közönségben is: eddig mindig jó hangulat volt az Üllői úton, ahogy máshol is az országban."

A meccs után jöhetett az ünneplés Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Mondtam a görög meccs után, hogy örüljünk annak a pontnak. Most hozzájött ez a három pont, ami így utólag nagyon értékes, tehát becsüljük meg a görög meccs eredményét is" - hangsúlyozta a kapitány, aki arról nem beszélt, hogy folytatja-e a munkát a válogatottal, vagy kizárólag a Herthánál végzett munkájára kell összpontosítania a jövőben.

Magyarországnak erős csapata van

Mixu Paatelainen, a hazaiak szövetségi kapitánya a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az eddigi eredménytelenség miatt taktikát váltott erre a meccsre, miszerint labdatartás helyett a gyors ellentámadásokra helyezte a hangsúlyt, de ez sem jött be igazán. Értékelése szerint Magyarországnak erős csapata van, amely kiválóan zárja le a területeket, ezért is volt kevés helyzete a csapatának.