Gólt nem rúghatott a társak helyett a Videoton kapusa

Branislav Danilovic, a Videoton FC kapusa (b) és csapattársa, Lang Ádám (j), valamint Aljakszandr Karnicki, a fehérorosz BATE Boriszov játékosa (b4) a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezői harmadik fordulójának visszavágó mérkő
Boriszov, 2015. augusztus 5. Branislav Danilovic, a Videoton FC kapusa (b) és csapattársa, Lang Ádám (j), valamint Aljakszandr Karnicki, a fehérorosz BATE Boriszov játékosa (b4) a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezői harmadik fordulójának visszavágó mérkőzésén Boriszovban 2015. augusztus 5-én. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Vágólapra másolva!
A Videoton 1-0-ra kikapott a fehérorosz BATE Boriszov otthonában a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének visszavágóján, így kiesett a sorozatból. A fehérváriak átkerültek az Európa Ligába, ahol, ha sikerrel veszik a következő párharcot, akkor bejutnak a csoportkörbe.

BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
BATE Boriszov (fehérorosz) - Videoton FC 1-0 (0-0) - az élő közvetítés
Boriszov, 12 ezer néző
v: Kenn Hansen (dán)
BATE: Csernyik - Zavnercsik, Dubra, Milunovics, Mladenovic - Alekszijevics (Jablonszki, 65.), Nikolic - Gordejcsuk, Karnickij (Baha, 75.), Volodko - Rogyionov (Szignyevics, 89.).
Videoton: Danilovic - Szolnoki, Lang, Vinícius, Maréval (Fejes, 50.) - Luijckx, Trebotic - Gyurcsó (Pátkai, 61.), Kovács I. (Soumah, 74.), Oliveira - Ivanovszki.
gól: Nikolic (82.)
sárga lap: Alekszijevics (15.), illetve Luijckx (34., 60.), Oliveira (82.)
piros lap: Luijckx (60.)
továbbjutott: a BATE 2-1-es összesítéssel.

A BATE már tavaly is magyar csapattal került szembe a selejtező 3. fordulójában, akkor a Debrecen az egygólos hazai győzelme után idegenben is vezetett, de emberhátrányba került Boudla kiállítása miatt, és végül az utolsó pillanatokban kapott gól miatt elvérzett.

A BATE most kedvezőbb helyzetből várta a visszavágót, mivel 1-1-re végzett Fehérváron, így a magyar csapatnak kellett volna támadnia, de a Vidi inkább kivárt.

Támadás helyett kivárás

Az első félidőben egy lehetősége volt a magyar bajnoknak, Gyurcsó beadása után Luijckx fejelt a kapu fölé, de sokkal többet kezdeményezett a BATE. A 20. percben Danilovicnak kellett lábbal nagyot védenie, amikor Karnickij hét méterről lőtt, majd szintén ő volt a főszereplő, amikor Rogyionov fejese a léc alá tartott.

A Videoton kapuja előtt volt a nagyobb forgalom Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

45 perc kaput eltaláló lövés nélkül

A Videoton úgy hozta le az első félidőt, hogy nem volt kaput eltaláló lövése, a másodikban aztán próbált kijönni a szorításból a csapat, de ez csak ahhoz volt elég, hogy eljusson a BATE 16-osának közelébe.

A holland légiós ismét tragikus hős lett

A 60. percben aztán megpecsételődött a Vidi sorsa, az első meccsen öngólt szerző Luijckxból ismét tragikus hős lett, mert a félpályánál buktatta Karnickijt, és mivel már volt egy sárgája, így kiszórta a dán bíró.


Inenntől egykapuzott a hazai csapat, Zavnercsik a jobb kapufát találta el, aztán Volodko közeli pörgetését védte újabb bravúrral Danilovic.

A továbbjutás a 82. percben dőlt el végleg, és a sors fura tréfája, hogy a BATE gólját a Nemanja Nikolic nevű légiósuk szerezte egy fejesből, aki persze csak névrokona annak a Nikolicsnak, aki évekig termelte a gólokat a Vidi mezében.

Az EL-ben még van esély

A BATE 2-1-es összesítéssel ment tovább, és egy lépésre került a BL-főtáblától, de a Videoton sem búcsúzott még el Európától, átkerült az EL utolsó selejtezőkörébe, ha ott sikerrel veszi az akadályt, akkor bejut a csoportkörbe.