Feczesin keze rosszkor villant

Torghelle Sándor (MTK), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton), foci
Budapest, 2015. augusztus 23. Torghelle Sándor, az MTK játékosa (j) és a fehérvári Paulo Vinícius Souza dos Santos a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott MTK Budapest - Videoton FC találkozón a fővárosi Illovszky Rudolf Stadionban 2015. augusztus 23-án. Az MTK 1-0-ra győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Hatodik bajnokiján ötödször kapott ki a Videoton labdarúgócsapata. Az OTP Bank Liga utolsó előtti helyén szerénykedő címvédő ezúttal az MTK-tól kapott ki 1-0-ra, a győztes gólt – Feczesin Róbert kezezése után - Kanta József tizenegyesből szerezte.

Eredmény, OTP Bank Liga, 6. forduló:
MTK Budapest - Videoton 1-0 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1117 néző
v.: Kassai
MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Vukmir, Vadnai – Thiam, Kanta, Vass Á. – Varga Sz. (Gera D., a szünetben), Torghelle (Poór, 85.), Hrepka (Myke, 74.)
Videoton: Danilovic – Szolnoki, Juhász, Vinicius, Fejes – Oliveira (Soumah, 88.), Pátkai, Kovács I., Simon Á. (Luijckx, 59.), Gyurcsó – Feczesin
gól: Kanta J. (81., büntetőből)
piros lap: Juhász (90+3.)

Az első félidőben közepes iramban folyt a játék, kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt. A bajnoki címvédő székesfehérváriak többet birtokolták a labdát, de helyzetig alig jutottak el.

A fordulás után feljavult az MTK, Kanta előbb a lécet forgácsolta szét egy közeli lövéssel, majd a Feczesin kezezéséért megítélt büntetőt váltotta gólra.

Vinícius és Torghelle harca a labdáért Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nem volt látványos mérkőzés. Küzdöttünk, nem alakult ki sok helyzet. minden győzelem fontos, nyugodtabban mehetünk tovább a bajnokságban" - nyilatkozta az M4-nek a gólszerző Kanta József.

László Csaba, az MTK edzője azt kapta a mérkőzéstől, amit várt. "Azt játszottuk, amit kellett, az biztos, hogy nem volt szemet gyönyörködtető futball. Szerettük volna tovább fárasztani a Videotont, és reméltük, hogy a második félidőben le tudjuk kontrázni."

Pető Tamás, a Videoton megbízott edzője szerint a koncentráció hiánya és a fáradtság okozta csapata vesztét. "Az első félidőben eldönthettünk volna a mérkőzést. Szerettük volna az MTK-t a saját térfelén letámadni, ez 60 percig működött is. Dolgozunk tovább."