Vágólapra másolva!
Mivel az NBI 6. fordulójában is kikapott a Videoton, a bajnoki címvédő egészen az utolsó előtti, már kiesést jelentő helyig csúszott vissza a tabellán. A csapat játékát, az eredményekhez vezető taktikát még nem, a bűnbakot már megtalálták Fehérváron. 

„Nem véletlenül tűnik úgy, mintha elfáradtunk volna a végére. Nyolc hét elmaradt munkáját nem lehet három nap alatt bepótolni” – nyilatkozta az NsoTv-nek Pető Tamás, a Videoton kinevezett edzője az MTK elleni vereség után, majd külön kérdésre megerősítette, hogy Bernard Casoni munkáját kritizálja.

Pető aztán tett még egy erős megjegyzést a nemrég kirúgott francia edzőre: „Egészen más úton indultunk el: elkezdtünk edzeni”.

Azt az Origo szerkesztőségéből nem tudjuk megítélni, milyen edző Casoni, az azonban nyilvánvaló, hogy Burcsa Győző – azóta kirúgott – sportigazgató döntései több kulcsember elengedésével, a pótlásukra érkező játékosokkal, valamint az edző személyével kapcsolatban nagyon rosszul sültek el. A bajnoki címvédő egy kiesés elől menekülő kiscsapattá változott.

Pető Tamás igen hálátlan feladatot kapott Forrás: MTI/EPA/PAP/Marek Zakrzewski

Petőnek egy romokban heverő, önbizalom nélküli csapatot kellett átvennie, és bár tény, hogy az elmúlt két meccsen már sokkal jobban játszott a Vidi, alaposan elverte a Lech Poznan, az MTK ellen pedig az olaszországi légióskodásból hazatért Feczesin Róbert amatőr hibája okozta a fehérváriak vesztét (úgy ért bele kézzel a labdába, ahogy a céges focikon szoktak a könyvelők és a rendszergazdák).