Sztrájk nehezítette a magyar futballisták útját

Storck, Bernd Foglalkozás gesztikulál MOZOG SZEMÉLY szövetségi kapitány
Telki, 2015. október 19. Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya beszél a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés kapcsán tartott sajtótájékoztatón a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában 2015. október 19-én. A magyar válogatott november 15-én a Groupama Arénában lép pályára a norvégok ellen. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott tagjainak többsége már a telki edzőtáborban tartózkodik.

Az NB I-ben játszó kerettagok (a hét második felében a Kínában futballozó Elek Ákossal, majd az Egyesült Államokban szereplő Németh Krisztiánnal kiegészülve) már a múlt héten is Telkiben gyakoroltak. Vasárnap délután befutott az az öt légiós is, aki pénteken vagy szombaton játszott bajnoki mérkőzést klubcsapatában.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a kora délutáni megérkezés a legnagyobb európai légitársaságnak számító Lufthansa sztrájkja miatt nem mindenki számára volt egyszerű és pontos. A közös megbeszélés után - a hétvégi terhelés függvényében - edzésre, illetve regenerációra jelentkeztek a játékosok a szakmai stábnál.

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hétfőn egy edzés és sajtótájékoztató szerepel a programban.

Az Eb-pótselejtező első felvonására november 12-én Oslóban kerül sor, a visszavágót három nappal később rendezik a Ferencváros stadionjában. A magyar csapat keretét jelenleg 26 fő alkotja.