Orbán NB III-as kedvence is játszik Oslóban

kleinheisler
Kleinheisler a norvégok ellen lesz először felnőtt válogatott
Vágólapra másolva!
Bernd Storck nemcsak beválogatta, de előbb a szűk keretben is számolt Kleinheisler Lászlóval, végül a Videoton középpályását a kezdőcsapatba jelölte a Norvégia elleni, oslói Európa-bajnoki pótselejtezőn.

A szakember óriási kockázatot vállalt ezzel, hiszen az 1994. április 8-án született játékos az idei szezonban csupán az utánpótlás-válogatottban jutott szóhoz, a Videoton se az élvonalbeli, se a harmadosztályú csapatában nem játszatta.

Storck ismeri a képességeit

Az U21-es szereplés azonban elég volt, a középpályás szeptember 3-án gólt is szerzett a Liechtensteini elleni 6-0-s Eb-selejtezőn, de játszott októberben Portugália (0-2) és Albánia (2-2) ellen is.

„Kleinheislert hosszabb ideje ismerem, tudom, milyen képességei vannak, Möllerrel együtt megnéztük, és ő is úgy gondolta, László az egyik legjobb játékosunk. Ha jó labdarúgókat keresünk, nem hagyhatjuk ki!” – mondta Storck.

Kleinheisler 2012-13-ban már a Puskás Akadémia meghatározó játékosa volt, ahogy az Origo.hu korábbi riportjából kiderült, a Scholes becenevű vörös hajú futballista Orbán Viktor miniszterelnök kedvence.

Kleinheisler a norvégok ellen lesz először felnőtt válogatott Forrás: uefa.com

A középpályás a 2013-14-es idényt már a Videotonban kezdte, amely három plusz egy éves szerződést kötött vele, a szezonban 19 bajnokin 969 percet töltött a pályán és négy gólt szerzett.

A 2014-15-ös szezonban 11 fehérvári bajnokit követően kölcsönbe a Puskás Akadémiához került, ahol még 12-szer lépett pályára, de gólt egyik klub színeiben sem szerzett.

Sorsdöntő meccsen kap lehetőséget

Hogy idén miért nem játszik? Állítólag Kleinheisler nem akarta meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését (a játékosért állítólag az Újpest és a Slask Wrocław is bejelentkezett) , így a klub egyszerűen jegelte, és az NB III-as csapathoz irányította, ahol nem küldték pályára.

Hogy valóban bosszúról vagy más okról van szó, nem tudni pontosan, mindenesetre a miniszterelnök kedvence a válogatottban sorsdöntő csatán kapott lehetőséget, és élt is vele: