Évi 200 milliót keres Palermóban a magyar tini

Balogh Norbert (DVSC), Ivan Lovric (Honvéd), foci
Debrecen, 2015. október 31. A debreceni Balogh Norbert Sándor (b) és a kispesti Ivan Lovric a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. október 31-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalban szereplő Palermo labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a Debrecentől távozó Balogh Norbert.

A szicíliai klub honlapján megjelent közlemény szerint a 19 éves csatár a Palermo negyedik új játékosa a téli átigazolási időszakban. Szerződése – amelyet már aláírt – 2020. június 30-ig szól, és a tavaszi idényben a 22-es számú mezben lép majd pályára.

Kedden azt írtuk, a Palermo elnöke, Maurizio Zamparini ötmillió eurós vételárat emlegetett, márpedig a másfél milliárd forintot meghaladó összeg rekordnak számított volna egy NB I-es futballistáért.

200 milliót keres majd évente

A DVSC honlapján szereplő cikkben azt lehet olvasni, hogy a Palermo 2,2 millió eurót (693 millió forint) fizetett Baloghért, aki a szerződésben aláírt négy és fél év alatt összesen 2,8 millió eurót (882 millió forint) keres majd, vagyis nagyjából bruttó 200 millió forintot évente. A 2,2 millió eurót és a 2,8 millió eurót összeadva már kiderül, mire utalhatott Zamparini, amikor az 5 milliót emlegette.

Balogh (fehér mezben) ezentúl az olasz bajnokságban trükközhet Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A debreceni nevelésű Balogh eddigi pályafutása során 33 NB I-es találkozón játszott, és öt gólt szerzett. Korábban tagja volt az utánpótlás-válogatottnak.

Argentin edzője lesz

A Palermo gyakori edzőváltásairól híres elnök-tulajdonosa egyébként épp most szerződtetett új vezetőedzőt, miután hétfőn mindössze hét meccs után menesztette Davide Ballardinit. Az új főnök, az argentin Guillermo Barros Schelotto a nyolcadik edző Zamparini 2002-es érkezése óta. Korábban tíz évet játszott a Boca Juniorsban, 42 éves, az elmúlt három évben az argentin Lanúst irányította. A szicíliai csapat 19 forduló után a 16. helyen áll a húszcsapatos Serie A-ban.