Vágólapra másolva!
A szövetségi kapitány Bernd Storck és a magyar gólszerző Dzsudzsák Balázs is egyetértett abban, hogy a magyar válogatott bátortalanul játszott a horvátok ellen az első félidőben, a másodikban viszont megleptük a sztárokkal felálló ellenfelet.

"Máshogy képzeltem el a mérkőzés elejét, több játékot, több helyzetet vártam a csapattól.

a csatároknak előretett labdák nem voltak pontosak, ezért nem tudtunk helyzeteket kialakítani. A folytatásban viszont feljavultunk támadásban, a második félidőben kifejezetten bátor és jóval hatékonyabb volt az előrejátékunk, ez a helyzeteink számában is megmutatkozott" - nyilatkozta a horvátok elleni 1-1-es döntetlenről Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Fiola szokásához híven nagyot harcolt Fotó: Marton Szilvia - Origo

A német szakember hozzátette, nem volt könnyű a csapatnak négy hónap kihagyás után felvennie a ritmust, de a második félidőben már sikerült az elmúlt egy hónapban gyakorolt dolgokat megvalósítani.

Szalai is kellett hozzá, hogy feljavuljon a támadójáték

Az egyik újságíró felvetette, nagyon erős támadósorral bír a válogatott, leszámítva Szalai Ádámot, aki tétmeccsen 2014 decembere óta nem talált be. Storck viszont megvédte Szalait, akiről azt mondta, fontos része a csapatnak, a horvátok ellen az ő játéka is kellett ahhoz, hogy feljavuljon a támadójátékunk, és nyomást tudjunk gyakorolni a horvát kapura.

Ha tovább fejlődünk, jó Eb-nk lesz

"A szünet után nagyszerűen játszottunk, ez volt az egyik legjobb játékrész, amit eddig a válogatottól láttam, és ebben minden egyes, pályán lévő játékosnak szerepe volt. Egy ilyen remek horvát válogatottat nem könnyű nyomás alá helyezni, nekünk sikerült, ha ezt vesszük alapul, elégedettek lehetünk a csapat fejlődésével, ez a teljesítmény nagyon pozitív a jövőre nézve. Kemény felkészülés vár ránk, de úgy gondolom, ha még tovább fejlődünk a következő időszakban, jó Európa-bajnokság vár ránk" - fogalmazott Storck.

A szurkolók 0-1-nél sem voltak csöndben Fotó: Marton Szilvia - Origo

"Az első félidőben támadóbb szellemben futballoztunk, de a másodikban a magyarok voltak aktívabbak tekintve, hogy ők voltak hátrányban. Ellenfelünk bebizonyította, hogy nem érdemtelenül van kint az Eb-n, és ott eséllyel pályázik majd a továbbjutásra is" - dicsérte a magyar csapatot a horvát kapitány, Ante Cacic, aki ötödik meccsén először nem tudott nyerni a csapatával.

Az elején rámentünk a tutira

"Masszív, alázatos csapatunk van, a második félidő nagyon jól sikerült, nem volt helyzetük a horvátoknak. Az elején rámentünk a tutira, a második félidőben viszont ritmust tudtunk váltani, és jól szálltak be a cserék. A másodikban letámadtuk az ellenfelet, ennek is köszönhető, hogy nem kaptunk ki egy nagyon jó erőkből álló csapat ellen" - nyilatkozta a magyar csapat gólszerzője, Dzsudzsák Balázs.

Dzsudzsák nagy öröme a látványos gólja után Fotó: Marton Szilvia - Origo

Dzsudzsák szerint a magyar csapat számára minden találkozó döntővel ér fel, és a második félidőben látott mentalitást kell átmenteni az elkövetkező meccsekre. A magyar gólszerző úgy érzi, a horvátok erősebbek, mint az Eb-csoportellenfeleink, az osztrák, izlandi, portugál trió.