Vágólapra másolva!
Nem nyugszanak a kedélyek az NB I utolsó fordulójában esedékes MTK-Vasas mérkőzés körül, a kiesés ellen harcoló angyalföldiek ugyanis nehezen emésztik meg, hogy Dunaújvárosban rendezik a mérkőzést, ahol mindössze 387 vendégszurkoló buzdíthatja a csapatot, mivel kiemelt kockázatú minősítést kapott a találkozó.

"Miért nem vásárolhatnak belépőt MLSZ-kártyával rendelkezők, miért nem jelölt ki az MTK erre a célra szektort? Akkor mi a funkciója az MLSZ kártyának, ha nem lehet használni? (Az MLSZ kártyát azért kérdezzük, mert a mérkőzés iránt folyamatos az érdeklődés klubunknál más csapatok szurkolói felől, akik így ki lesznek zárva a találkozóról!) Az sem világos számunkra, hogy egy olyan stadionban, ahol 12-13 éve még nemzetközi kupamérkőzéseket játszottak, és azóta fejlesztések történtek, ami biztonságosabbá tette a stadiont, most egy MTK-Vasas NB I-es bajnoki mérkőzést mégis kockázatosnak ítéltek.

Az is kockázatos, ha a jegy nélküliek kinn rekednek

A stadion befogadóképessége hivatalosan 12 000 fő! Akkor miért csak 378 vendégszurkolót engednének be? Nem kellene betartani a minimális 10 százalékot, ami 1200 fő lenne? Miért nem azt tartják kockázatosnak, hogy több száz Vasas-szurkoló – a korlátozott jegyek száma, vagy a szurkolói kártya hiánya miatt – a stadionon kívül reked?" - teszik fel a kérdéseket a Vasas honlapján megjelent közleményben.

A Vasas-játékosok így ünnepelték a Puskás Akadémia legyőzését. Az MTK elleni siker után még nagyobb fieszta lenne Forrás: MTI

Miért nem jó egy pesti stadion?

Azt sem értik a klubnál, miért nem lesz tévéközvetítés a kiesésről döntő meccs egyikéről sem, a másik találkozón a jelenleg utolsó előtti Puskás Akadémia a Honvédot fogadja. És azt is furcsállják, hogy két budapesti csapat mérkőzését miért nem egy fővárosi stadionban játsszák le, a Vasas szerint a kispesti Bozsik-stadion erre alkalmas lett volna, annál is inkább, mert oda ezer szurkoló elkísérhette volna a csapatot.

Minden drukker mellé egy biztonsági ember

"A Vasas FC vezetése egyúttal felajánlja a rendezőnek, hogyha nemcsak a dunaújvárosi vendégszektor egyharmadába engednek be Vasas szurkolókat, hanem megnyitják a teljes kapu mögötti vendégszektort – ahova csaknem 1000 drukker férne be – akkor saját költségén fizeti a megemelt számú biztonsági emberek bérét. Ha kell, minden Vasas-szurkoló mellé állítunk egy őrző-védő szakembert! - olvasható a klub javaslata a közleményben. A Vasas jelenleg egy ponttal előzi meg a Puskás Akadémiát, vagyis ha nyer az MTK ellen, akkor biztosan benn marad.