Tényleg tananyag lesz a futball

edzőközpont egész alakos fotó EGYÉB TÁRGY fiú foci focizik FOTÓ FOTÓTÉMA gyermek KÉPKIVÁGÁS labda levegőben pálya SPORT SZEMÉLY TÁRGY Debrecen, 2013. április 27.
Gyerekek fociznak a Debreceni Labdarúgó Akadémia új edzőközpontjában 2013. április 27-én. Az
Debrecen, 2013. április 27. Gyerekek fociznak a Debreceni Labdarúgó Akadémia új edzőközpontjában 2013. április 27-én. Az edzőközpont Debrecen-Pallagon 13 hektáron épült fel 1,5 milliárd forintból. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Heti két órában az iskolai labdarúgást is lehet majd oktatni a magyar iskolákban, ha életbe lép az erről szóló rendelettervezet. Választható lesz a kosárlabda és a szivacskézilabda is, de csak alsóban.

Az általános és középiskolák tantervébe is bekerülhet a labdarúgás oktatása – derül ki a kerettantervekről szóló rendelet módosításának a Kormany.hu-ra felkerült tervezetéből.

Eszerint a mindennapos testnevelés heti két óráját lehetne kiváltani az iskolai labdarúgás kerettanterv ismeretanyagával. Az alsós évfolyamokon emellett

szivacskézilabdát és kosárlabdát

is lehetne tanítani.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt


A foci beemelése az iskolai tananyagba egy tavaly novemberi tervezetben jelent meg először. Az Origónak akkor nyilatkozó pedagógusok jobbára szkeptikusan beszéltek róla. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) már akkor jelezte, hogy nem kötelező, hanem választható tananyagról van szó.