Vágólapra másolva!
A július 27-i jótékonysági labdarúgógála biztonságáért felelős szervezet vezetője, ifjabb Lasz György szerint nagyon kell vigyázniuk majd a Forma-1-es pilótákra, amíg ők felelnek értük, hiszen világsztárokról van szó, és szinte soha nem utaznak együtt egyszerre.

"A pilótáknak különösen a szálloda és a stadion közötti mozgására koncentrálunk majd, hiszen a mérkőzés lebonyolítása átlagosnak mondható feladat, még ha ez esetben különleges feltételeknek is meg kell felelnünk. Az In-kal-nak egyébként nagy rutinja van a különlegesen fontos személyek mozgatásában is, hiszen az erre specializálódott csapatunk rendszeresen ellát ilyen feladatokat. Ennek ellenére természetesen mi is várjuk az eseményt, hiszen itt tényleg nagy sztárokról van szó, akik ráadásul a Német és a Magyar Nagydíj között a világ érdeklődésének a középpontjában állnak majd ebben az időszakban" - mondta ifjabb Lasz György.

A szervezők eredeti tervei szerint bérelt luxusbuszon utaztak volna a pilóták a meccsre és vissza, de a biztonsági szakértők inkább egy saját maguk által előre átvizsgált buszt biztosítanak az eseményre. Több előre tervezett útvonal áll majd a delegáció rendelkezésére az induláskor, és az In-kal motoros felvezetést, sőt egy különleges kialakítású Hummer záróautót is szükségesnek lát bevetni a biztonság érdekében.

A pilóták egyébként az esemény miatt a tervezettnél egy nappal korábban, külön érkeznek majd Budapestre, és egy belvárosi luxusszállodában találkoznak. Innen közösen indulnak a Puskás-stadionba, ahonnan a - szintén fokozott biztosítás mellett zajló - MAI CASCO Futball Grand Prix után szintén együtt érkeznek a közös vacsora színhelyére, a szálloda egyik őrzött különtermébe.