Vágólapra másolva!
Óriási sikerrel végződött a Puskás Ferenc-stadionban - több mint 20 ezer néző előtt - megrendezett Mai Casco Jótékonysági Futball Grand Prix, amelyen a Forma-1-es pilóták labdarúgó-együttese, a Nazionali di Piloti 11-8-ra nyert a magyar sztárok csapata, a Hungarian All Stars ellen. A gála bevételét jótékony célra fordítják.

Csakúgy, mint 2005-ben, idén is szép számú közönség látogatott ki a Puskás Ferenc-stadionba, ami nem véletlen, mivel több tucat sztár, többek között a Forma-1-es Magyar Nagydíjra készülő pilóta, avagy magyar közéleti személyiség, válogatott futballista mondott igent a szervezők felkérésére.

Az esemény fő célja a jótékonyság volt, de ez nem ment a szórakozás és szórakoztatás rovására, sőt igazán érdekes, és nem ritkán látványos jelenetekben bővelkedő 90 percet láthatott a legalább 20 ezres nézősereg.

A gála legelején a magyarok legtapasztaltabb játékosa, Kóbor János hajrázott egyet a tizenhatos jobb sarkán, majd kevésre rá nagy igyekezetében a földre huppant. Eperjes-Rudolf összjáték után megszerezték a labdát pilóták, és amikor az a nyolcadik F1-es vb-aranyérmére hajtó Michael Schumacherhez került, a nézők - főleg a hölgyek és lányok - nagy ujjongásba és éljenzésbe kezdtek, nem volt vita, ki a legnépszerűbb a gyepen.

Ezt követően Baumgartner Zsolt percei következtek, a vendégeket erősítő eddigi egyetlen magyar Forma-1-es két löketet is megeresztett, utóbb a kapufa segítette az ezúttal is remekül védő Csank Jánost. Negyedórát követően az Omega-frontember Kóbor helyett Szabics Imre jött be, és válogatott csatárunk rögtön gólra váltotta Eperjes Károly passzát, ám les miatt érvénytelenítették azt. Nem volt ezzel gond, mert nem sokkal később Szabics 17-ről újra lőtt - szabályos és nagy gólt.

A pilóták tehát hátrányba kerültek, és nem volt könnyű dolguk, mert a kézis torony Carlos Perez minden beadást kifejelt, Bakács Tibor mellett még elsettenkedni sem lehetett, és Hajós Andrást is szinte lehetetlen volt megtréfálni - de csak míg el nem jött a 27. perc.

Forrás: [origo]

Szabicson látszott a profizmus

Ekkor a tavalyi 12 gólt hozó gálán eredménytelen Schumi formába lendült, és szép csel után elegáns gólt lőtt, majd a Fradiba visszatérő Tököli Attilát szolgálta ki keresztlabdájával, a profi futballista pedig nem is hibázott. A korábban bombakapufát szerző Maro Engel cselsorozat után 3-1-re módosította az állást, de nem dőlt romba a magyar csapat, a peches öt perc után Hrepka Ádám Szabiccsal rúgatott újabb gólt.

Nem ejtettünk még szót a mieink talán legjobbjáról, Varga Zoltánról, a hajdani futball-legenda fineszes keresztlabdákkal, szép cselekkel, jó passzokkal, és két igencsak veszélyes távoli lövéssel (egyszer nyesett, másszor bombázott) is felhívta magára a figyelmet.

Zárásképp Erdei Zsolt ziccert hibázott, így 3-2-vel zárult a játékrész. Nem rossz, nem rossz, de a magyar diadalhoz ennél a második félidőben több kell. Gellei Imre és Bozsik Péter a szünetben mit talál ki vajon?