Vágólapra másolva!
Hétvégén tereprali-futamon indult Talmácsi Gábor, aki menedzserével, Stefano Favaróval párban második lett a T-kategóriában.

Forrás: [origo]
Favaro navigált és Talmácsi vezetett

A T kategóriában indult húsz jármű közül csak tizenkettő fejezte be a kapuvári tereprali-versenyt. Pénteken és szombaton az eltévedések vezették a problémák toplistáját, majd jött a feketeleves egy kiadós eső formájában. Vasárnapra virradóra olyan mennyiségű csapadék hullott a környéken, hogy nemcsak a pályákon, de az egész városban állt a víz. A szelektívek talaja felázott, csúszóssá vált, és kegyetlenül elkezdte tizedelni a mezőnyt már az első szakaszon.

Talmácsi Gábor és Stefano Favaro bevitték az autót a célba, összetettben a hetedik helyen végeztek, kategóriájukban pedig másodikak lettek. Szombaton bőven kijutott nekik a problémákból, ugyanis eltört a féltengelyük és elment a hajtásuk. A szervizidő nagyon szűkre szabott volt ezek orvoslására, így forfaitolni kényszerültek.

Szalay Balázs és Bunkoczi László idén első alkalommal végzett az élen a magyar bajnokságban. A Rábaköz-kupa prológja után még az utolsó előtti helyen álltak, ám ezúttal átvehetik az első helyért járó díjat.

Talmácsit meglepte a verseny nehézsége: "Nehéz három nap volt, nem gondoltam, hogy a tereprali ennyire embert próbáló. Végigmentünk, teljesítettük a távot, büszke vagyok magunkra. Köszönöm Stefanónak a remek navigálást, a szerelőimnek pedig a fantasztikus és odaadó munkát. Megtisztelő volt a Right Guardtól és Szalay Balázstól, hogy lehetővé tették számunkra, hogy kipróbáljuk magunkat ebben a szakágban."