Vágólapra másolva!
Kovács Katalin a világbajnok jogán, Janics Natasa pedig a rangsoroló megnyerésével kvalifikálta magát a jövő hétvégéi szegedi MOL kajak-kenu Világkupára. Régóta nem volt arra példa, hogy éles versenyt vívjon egymással K-1 500 méteren a két olimpiai bajnoknő.

"Örülök, hogy Janics Natasa komolyan versenyzett a rangsorolón és a 200 mellett most már az 500 méteres egyesre is készül. Nagy összecsapás, igazi presztízsharc várható Kovács Katalin és Natasa között Szegeden." - mondta Storcz Botond szövetségi kapitány.

Ez azt is jelenti, hogy kettejük párosa ezúttal sem áll össze 500 méteren, ebben a számban a tavaly világbajnoki címet szerző Kozák Danuta, Szabó Gabriella duó képviselheti a magyar színeket, valamint a rangsorolón jogot szerző Vad Ninetta, Hegyi Zomilla összetételű páros.

Női négyesben egyértelmű védettséget élvez a világbajnok egység, vagyis Kozák, Kovács, Janics, Benedek ismét megvívhatja külön csatáját a német női K-4-el.

A férfi kajakosoknál, annak ellenére, hogy 3. lett a rangsorolón, Kucsera Gábor elindulhat 1000 méteres egyesben. Szolnokon ugyan megverte őt Kammerer Zoltán és Kökény Roland is, de ezen a távon mindketten párost mennek majd a Világkupán.

"Látni kell, hogy Kucsera Gábornak az 1000 méteres egyes idén egyértelműen a legfontosabb száma. A rangsorolón győztes Kammerer Zoltán pedig meg akarja méretni magát Vereckei Ákossal 1000 párosban és Kökény Roland sem az egyesre koncentrál ebben a szezonban" - nyilatkozta Storcz.

A kenusoknál Vajda Attila szereplése 1000 méteren volt a legnagyobb kérdőjel.

"Attila némi csalódást keltett a rangsorolón az 1000 méteres távon, viszont 500-on győzni tudott és 200 méteren is szerzett egy ezüstöt, ezért bizalmat szavaztam neki ezren, így Sarudi Pál mellett elindulhat ezen a távon is. Azt kértem tőle, hogy a Világkupára készüljön fel rendesen az 1000 méterre, ezért 200-on ő nem fog elindulni" - magyarázta a kapitány.

C-1 200 méteren a rangsorolót nyerő Nagy Péter mellett Kovács Gergely indul a Világkupán. Érdekesség, hogy Nagy tavaly maratoni világbajnoki címet szerzett, Kovács pedig 10 éve nem indult el egyesben, ennek ellenére mindkettőjük szolnoki produkciója jó benyomást tett Storcz Botond felnőtt kapitányra.