Vágólapra másolva!
Jótékonysági céllal elárverezik a 2008-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György versenykenuját.

Forrás: MTI

A vatera aukciós portál felhasználói június 4-ig licitálhatnak, a befolyt összeggel a Kolonics Alapítványt segítik, amely kajakokkal és kenukkal támogatja a fiatal tehetségeket.

A virtuális kalapács alá kerülő relikvia egyedi darab, mivel a kétszeres olimpiai-, hétszeres világ- és tizenötszörös Európa bajnok sportlegenda által használt hajót személyre szabottan neki, az ő javaslatai alapján fejlesztette ki a portugál gyártó, amelyet külön igazolás is bizonyít. Az 5,2 méter hosszú, Nelo márkájú kenuban a merevítők Kolonics kívánságának megfelelően máshol vannak elhelyezve, mint a gyártó többi hajójában.

"Koló emlékének ápolása mellett az alapítvány legfőbb célkitűzése az, hogy az egészséges, sportos életforma minél több fiatal számára elérhető legyen. Reményeink szerint az új hajókat sok ifjú tehetség használja majd" - mondta Angyal Zoltán, az alapítvány elnöke.