Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az orosz férfiválogatottba Pavel Dacjukot, a Detroit Red Wings tehetséges fiatal csatárát hívta meg Szlava Fetyiszov csapatfőnök a megsérült Viktor Kozlov (Florida Panthers) helyére.

Eredmények:
Nők:
Egyesült Államok - Németország 10-0 (2-0, 4-0, 4-0)
gól: Bye és Darwitz 2-2, Bekr, Bailey, Chu, Mleczko, Wendell, Granato
Az olimpiai bajnok hazai válogatott bemutatkozása parádésra sikerült, Cammi Granatóék helyenként úgy hokiztak, mint a férfiak! A házigazdák 57-8-ra verték a németeket a kapuralövési arányban, a legeredményesebbnek Karen Bye - a négy évvel ezelőtti, naganói győztes válogatott tagja - bizonyult két góllal és ugyanannyi gólpasszal.

Finnország - Kína 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
gól:
Rantamäki, Riipi, Laaksonen, Sirvio

Férfiak:
A-csoport:
Ausztria - Szlovákia 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
gól:
Wheeldon, Kalt, Unterluggauer, ill. Lindner, Pavlikovski

Szlovákia dicstelenül fejezte be olimpiai szereplését: kikapott a nem sokra becsült osztrákoktól, s így mindössze egyetlen pontot tudott gyűjteni három meccsen. Északi szomszédaink mindössze 13 hokist öltöztettek mezbe a lehetséges 23 helyett, mert erről az utolsó, immár jelentőség nélküli mérkőzésről valamennyi NHL-sztár visszautazott klubjához. A válogatott kiesése még a szlovák parlamentben is téma volt.

Fotó: EPA
A német férfiaknak jobban megy, mint a nőknek: ők már a nyolc között vannak
Németország - Lettország 4-1 (2-1, 2-0, 0-0)
gól:

A Provóban játszott meccsen hiába védett a lettek NHL-kapusa, a Carolina Hurricanes-től az utolsó pillanatban befutott Arturs Irbe, ő sem tudta megakadályozni az egész tornán kitűnően hokizó németek győzelmét. A németek kapujában Marc Seliger 26 lövésből 25-öt hárított, az eddigi három meccsen egy kapott gól az átlaga.

Németország pénteken a címvédő Csehországgal kezdi meg küzdelmeit a C csoportban, melynek Kanada és Svédország a másik két tagja. A D csoportban az Egyesült Államok, Oroszország, Finnország és Fehéroroszország szerepel.

Ch. Gáll András