Társoldalunk:

Mühlegg doppingolt

Rövid életűnek bizonyult Salt Lake City hősének, a német származású, de spanyol színekben induló Johann Mühleggnek a dicsősége. A téli olimpia háromszoros sífutó bajnoka ugyanis doppingolt. A spanyol rádió hírét a helyi sporthivatal vezetői megerősítették.

Fotó: EPA
Mühlegg itt még önfeledten ünnepelte harmadik aranyát
Doppingoláson, pontosabban EPO használatán érték Salt Lake City háromszoros sífutó bajnokát, a spanyol Johann Mühlegget. A hírt a spanyol nemzeti rádió jelentette be, és Angel Luiz Lopez de la Fuente, a spanyol sporthivatal illetékese megerősítette. A szombati, 50 km-es versenyen harmadik aranyát szerző sportoló február 21-i eredménye lett pozitív, a vizsgálat túl magas hemoglobinszintet állapított meg nála. A rádió információi szerint Mühleggnek magyar idő szerint délután négykor kell megjelennie a Nemzetközi Olimpiai Bizottság előtt.

A doppingról szóló pletyka egyébként már a szombati verseny rajtja előtt elterjedt, de ez nem zavarta Mühlegget az újabb győzelemben. A spanyol sífutó azzal védekezett, hogy ez a tengerszint feletti magasság és a diéta együttes velejárója. Védekezését Patrick Schamasch, a NOB orvosi bizottságának vezetője elutasította.

Pincési László

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Salt Lake City