Dömötör az Olimpiai Bajnokok Klubjának új elnöke

Vágólapra másolva!
Dömötör Zoltán vízilabdázót választotta elnökké a közelmúltban elhunyt Lemhényi Dezső utódaként az Olimpiai Bajnokok Klubja.
Vágólapra másolva!

A csütörtök délutáni közgyűlésen Schmitt Pál, a klub társelnöke bevezetőjében az alapító Lemhényi Dezső, vagyis Butykó mester kiemelkedő munkásságát méltatta, s emlékeztetett arra, hogy a klub sokoldalú tevékenységével világszerte tekintélyt szerzett, a hasonló szervezetek példaképévé vált, így az utódra mindenképpen nehéz feladat vár.

A három elnökjelölt, Dömötör Zoltán, Buzánszky Jenő és Fábián László öt-öt percben ismertette terveit, elképzeléseit. Az eddigi tevékenység erősítése mellett a fiatalok bevonását, rendszeres találkozók szervezését és a marketingmunka hatékonyabbá tételét mindhárom pályázó kiemelte.

A 159 voksolásra jogosult bajnok közül 54 aranyérmes volt jelen. A tagság a titkos szavazás első menetében Dömötör Zoltánnak szavazott bizalmat. A tokiói olimpián a győztes gólt szerző balkezes pólós köszönetnyilvánítását követően az öttusázó Móna István eddigi alelnök váratlanul lemondott, és utódaként Fábián Lászlót ajánlotta, akit a jelenlévők Buzánszky Jenővel szemben meg is választottak.