Mohamed Aida is ott lesz Athénban

Vágólapra másolva!
A férfi kard- és a női párbajtőrcsapat után a tőröző Mohamed Aida is biztos olimpiai indulónak számít.
Vágólapra másolva!

Mohamed már az októberi, havannai világbajnokságon szerzett bronzérmével megtartotta helyét a kvalifikáció alapját képező világranglista élmezőnyében, majd az idei versenyek során is sorozatban ért el remek eredményeket. Legutóbb vasárnap harmadik lett az athéni Világkupa-viadalon.

Bár a kvalifikációs időszak március 31-én zárul, a hátra lévő két verseny eredményétől függetlenül augusztusban visszatérhet a görög fővárosba. Ebben a fegyvernemben még Varga Gabriellának van esélye kiharcolni a kvótát.

A férfi kard- és a női párbajtőrválogatott kvalifikációja azt jelenti, hogy a magyarok részt vehetnek e két fegyvernem csapatversenyében, illetve három-három fővel az egyéni küzdelmekben.

A férfi párbajtőregyüttes sorsa a hétvégén, Vancouverben dől el. Az oroszok, a franciák és a németek athéni indulása biztos, a kanadai viadal tétje így az, hogy a magyar, észt, ukrán, olasz négyesből kettő olimpiai kvótát szerez, kettő pedig lemarad a játékokról. Azon országok versenyzői, amelyek nem szereznek csapatkvótát, az egyéni kvalifikációban reménykedhetnek.

Női kardban - csakúgy, mint női tőrben - nem rendeznek csapatversenyt a játékokon. A legfiatalabb szakágban egy magyar sem áll úgy a világranglistán, hogy ott lehetne az olimpián. Az egyetlen, egyben utolsó lehetőség ezért az áprilisi, belgiumi zónaversenyen kínálkozik majd. Ez vonatkozik a férfi tőrre is, amelyben ugyan lesz csapatverseny Athénban, de biztosan magyarok nélkül.