Késik az úszók olimpiai tesztversenye

Vágólapra másolva!
Minden jel szerint kényszerű halasztást szenved az úszók athéni ötkarikás tesztversenye, amelyet eredetileg április 14. és 18. között akartak megrendezni a nyári játékok házigazdái. Mert tető kell, de nagyon nincs még kész.
Vágólapra másolva!

Az Olimpiai Komplexumban található Vízi Központ most még nyitott uszodájára, a nemzetközi szövetség (FINA) követelése nyomán, tető kerül - legalább is a szervezők e plusz munkára hivatkozva jelentették be csütörtökön, hogy nem tartható a tesztviadalnak szánt Akropolisz nemzetközi úszóverseny eredeti dátuma.

A fedél készül, de még nincs kész - hangzott a hivatalos közlés, azt viszont nem tudatták a görögök, hogy mikorra kerülhet a helyére az acéllábazatra elhelyezendő műanyag tetőzet. Ennél fogva a tesztverseny időpontja is "lóg". A bejelentés a jövő héten várható - írta az AP athéni tudósítója, hozzátéve azonban, hogy a szerdai helyszíni szemléjekor senkit nem látott dolgozni a Vízi Központban.

Az uszoda befedését a FINA azért szorgalmazza igen erőteljesen, mivel az egészségre nézve túlságosan is veszélyesnek tartja az augusztusi forróságban a sportolókat és a nézőket is sújtó nagy meleget, amelynek ártó hatását jelentősen csökkentheti a műanyag fedél. Már ha elkészül.