Társoldalunk:

Újabb egymilliárd forint az olimpiai felkészülésre

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, mint a magyar olimpiai felkészülés és részvétel állami támogatója újabb 1,098 milliárd forintot utal át a Magyar Olimpiai Bizottság részére.   

Az állam idén összesen 1,843 milliárd forinttal segíti a magyar versenyzők ötkarikás felkészülését. A korábbi évek gyakorlatától eltérően ebben a kiemelten fontos évben a minisztérium célja, hogy a támogatási összegek a lehető leggyorsabban, tervezetten és ütemezetten jussanak el a MOB-hoz, hiszen ez szolgálja leginkább a sportolók érdekeit.   

Gyurcsány Ferenc szakminiszter a napokban írta alá azt az 1,098 milliárd forintos kötelezettségvállalást, amely a támogatás újabb részleteinek folyósításáról rendelkezik. Félmilliárd forintot a GYISM még januárban a MOB rendelkezésére bocsátott, februárban pedig 165 millió forintot utalt át.  

A mostani több mint egymilliárd forintos támogatásból 600 millió a nemzeti válogatottak felkészítését, 98 millió sporteszközök beszerzését, 400 millió pedig magát az olimpiai részvételt szolgálja.   

Az 1,843 milliárd forintos támogatás önmagában több mint amennyit 1999-ben és 2000-ben együttesen fordított a költségvetés erre a célra. A GYISM számára azonban a biztosított források nagyságán túl az is fontos, hogy a pénz a lehető leghamarabb eljusson a MOB-hoz, a szakszövetségekhez, az egyesületekhez valamint a sportolókhoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK