Triatlon-Eb: harc az olimpiai kvótákért

Vágólapra másolva!
Vasárnap a spanyolországi Valenciában rendezik meg az athéni olimpiai indulás szempontjából is rendkívül fontos triatlon Európa-bajnokságot.
Vágólapra másolva!

A 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló kontinensviadalon ugyan közvetlenül nem lehet kvótához jutni, de a jó szereplés a világranglistapontok gyűjtése miatt óriási jelentősséggel bír, ezért a teljes magyar ötkarikás keret rajthoz áll.

A férfiaknál Kuttor Csaba (Buda Cash Team Kaposvár), Ágoston Szabolcs (Békéscsabai AC), Lipták Tamás (Debreceni Sportcentrum), Varga Szabolcs és Hóbor Péter (mindkettő Proform TK Pécs), míg a nőknél Molnár Erika (ÚTE Budapest) és Walkó Andrea (TVK-Mali TK Tiszaújváros) indul.

Jelenleg Kuttor és Molnár áll athéni repülőjegyet érő helyen a világranglistán, így leginkább tőlük várható jó eredmény. A magyarok valószínűleg csak a május elején sorra kerülő vb utáni rangsor alapján juthatnak kvótához.

"Aki a tízben végez, az nagy lépést tesz Athén felé, viszont aki húszon kívül fejezi be a versenyt, az gyakorlatilag lemondhat az olimpiáról. A valenciai pálya nagy része sík terep, így merőben eltér az ötkarikás játékokra kijelölt elképesztően nehéz útvonaltól" - mondta Nemes Csaba, a magyar szövetség szakmai igazgatója.

A program:
nők: vasárnap, 10.30
férfiak: vasárnap, 13