Éremért megy Athénba a magyar atlétacsapat

Vágólapra másolva!
Nagy csapattal, egy-két érem és az 1-6. helyezések alapján 11-13 olimpiai pont megszerzésének reményében készül az athéni ötkarikás játékokra az atlétikai válogatott. Mérei László szakmai igazgató a MOB hétfői kapitányi háttérbeszélgetésén elmondta, hogy 32-35 versenyző részvételére számít.
Vágólapra másolva!

Mérei hozzátette: a csapat egyharmada tekinthető "ütőképesnek", tőlük várható, hogy a legjobb 12 közé kerüljenek. A szintet teljesített atlétáknak megfelelő átlagteljesítményt kell nyújtaniuk, biztos utazónak ezért csak a tavalyi világbajnokságon második kalapácsvető Annus Adrián és a diszkoszvető Fazekas Róbert, valamint a Párizsban hatodik távolugró, Vaszi Tünde számít - a dobogóra előbbi két versenyző esélyes.

A szakmai igazgató kiemelte, hogy az elvárásoknál nem árt figyelembe venni, milyen hazai körülmények között készülnek az atléták. A szakosztályok rendkívül nehéz helyzetét jellemzi, hogy Mérei megítélése szerint 12 versenyzőből csak egy felkészülési háttere tekinthető megfelelőnek. Az atléták olimpiai felkészülésére 40 millió forintot tudott fordítani a szövetség.

Molnár Zoltán MOB-igazgató szerint a legmagasabb követelmény az olimpiai indulókkal szemben, hogy mindenki egyéni legjobbját nyújtsa Athénban, ez komoly szakmai feladatot jelent. A magas létszámról úgy vélekedett: aki teljesíti a nemzetközi szövetség A szintjét, annak ott a helye az ötkarikás játékokon, mivel a világ élmezőnyéhez tartozik.