Társoldalunk:

Éremért megy Athénba a magyar atlétacsapat

A Marathon és Athén közötti, 42,195 km-es klasszikus történelmi útvonal, amelyen az augusztusi olimpián a maratonisták futnak majd, július 10-re készül el véglegesen. A felújítási munkák záró dátumát a görög fővárosban jelentette be Georgesz Szufliasz közmunkaügyi miniszter.

A rekonstrukció az augusztus 13-án kezdődő ötkarikás játékok atlétikai versenyeinek egyik kiemelt helyszínén két esztendeje kezdődött, ez év elején azonban a munkálatok megtorpantak. Több heti leállást követően a kormány március 11-én jelentette be, hogy a JP AVAX céget bízza meg a maratonfutó-verseny útvonalának rendbetételével. A feladatot korábban a European Technical SA végezte, ám a vállalat január végére csőd közeli helyzetbe került, és munkásai fizetéseik elmaradása miatt sztrájkba léptek. Ennek nyomán került sor a meglévő szerződés felbontására, illetve pályázat kiírására, majd az új kontraktus megkötésére.

A Marathon-Athén között felújított táv átadását eredetileg május végére tervezték, a mostani miniszteri ígéret teljesülése esetén öt héttel az olimpia megnyitása előtt lesz kész teljesen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK