Molnár és Kuttor Athénért hajt a triatlon-vb-n

Vágólapra másolva!
Vasárnap a portugáliai Madeirán sorra kerülő olimpiai távú - 1,5 km úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás - triatlon-világbajnokság után lezárul a sportág kvalifikációja az athéni ötkarikás játékokra.
Vágólapra másolva!

Jelenleg két magyar áll kvótát érő helyen a világranglistán, közülük Kuttor Csaba - aki bemelegítés gyanánt a szerdai aquatlon vb-n ezüstérmes lett - szinte már biztos indulónak tekinthető, míg Márkus Gábor, a honi triatlonszövetség alelnöke szerint nagy valószínűséggel Molnár Erika sem veszítheti el athéni repülőjegyét.

"A mezőny erősségéről mindent elárul, hogy a férfiaknál a világranglista első 45, a nőknél pedig első 42 helyezettje áll rajthoz. Kuttorral és Molnárral szemben is az az elvárás, hogy pontot szerezzenek s megőrizzék kvótát érő pozíciójukat" - mondta Márkus Gábor.

A vb-n azok a versenyzők kapnak pontot, akik a győztes idejétől a nők esetében maximum 8, míg a férfiaknál 5 százalékkal maradnak el. A juniorok és a 23 éven aluliak versenyében kis szerencsével akár kimagasló magyar eredmény is születhet, főleg Gyenesei Judit Leilla révén.

A magyar indulók:
felnőtt: Kuttor Csaba, Molnár Erika
U23: Pocsai Balázs, Bíró Zsolt, Török Dániel, Bajai Péter
junior: Koch Renáta, Gyenesei Judit Leilla, Fecskovics Attila, Nógrádi Tamás