Finn dingi-Eb: Hajdu Balázs kvótát érő helyen

Vágólapra másolva!
Két futam után az olimpiai kvótát érő 33. helyen áll Hajdu Balázs a franciaországi vitorlázó finn dingi Európa-bajnokságon. A 470-es horvátországi Európa-bajnokságon szereplő magyar egységeknek viszont javítaniuk kell az athéni repülőjegy megszerzéséhez.
Vágólapra másolva!

A sydneyi játékokon is indult Hajdu az olimpiai indulási jogot még nem szerzett nemzetek között a harmadik, összesen öt hely kiadó. Az 54. Pallay Tibornak és az 59. Pál Gasztonnak kevés az esélye a kvótaszerzésre.

A 470-es vb-n a Weöres Márta, Payr Anna kettős áll a legjobban, két futam után a 19., de a páros már tavaly kivívta az athéni részvételt. A férfiak közül ehhez a Czégai Péter, Cserép Csaba (48.) duó áll legközelebb három részversenyt követően, de nekik is két még nem kvótás ország hajóját kell maguk mögé utasítaniuk jelen állás szerint. Itt összesen hat olimpiai hely talál gazdára.

A Sallai Gábor, Olosz Dávid (60.), a Goszleth Marcell, Szörényi Ádám (62.), a D,Albini András, Szépfy Zsombor (69.) és a Takács András, Takács Péter (94.) páros esélyei nem a legjobbak.

A nőknél a Váradi Kata, Váradi Julianna duó a 36. helyen várja a folytatást.