Kijelölte a szövetség az athéni öttusanégyest

Vágólapra másolva!
A hazai öttusaszövetség elnökségének keddi döntése alapján Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, illetve Balogh Gábor és Kállai Ákos képviselheti a magyar színeket az athéni olimpián.
Vágólapra másolva!

Mivel a nőknél csupán ketten szereztek kvótát, és egy országból maximálisan éppen két versenyző indítható, Vörös és Füri nevezése egyértelmű volt. A férfiak esetében azonban már döntésre kényszerültek a sportág hazai vezetői, Balogh és Kállai mellett ugyanis Horváth Viktor is kiharcolta a részvétel jogát.

A kétszeres egyéni világbajnok, olimpiai ezüstérmes Balogh korábbi eredményei és idei kiegyensúlyozott teljesítménye alapján biztos utazónak számított, így Horváth és Kállai közül kellett még egy versenyzőt választani. Előbbi az év elején ért el jó eredményeket - Brazíliában Világkupát nyert, Mexikóban pedig negyedik volt -, a májusi budapesti Vk-n viszont megsérült, aminek a világbajnoki szereplésére is kihatása volt. Utóbbi viszont éppen hazai környezetben szerezte meg a kvótáját egy ezüstéremmel, a vb-n pedig legjobb magyarként hatodik lett.

"Az indulókra vonatkozó javaslatomat elfogadta a szövetség. A választásban elsősorban az játszott szerepet, hogy Kállai mostanra remek formába került, és az eredményeknek köszönhetően pszichésen is jó állapotban van, míg Horváthról ez már csak a sérülése miatt sem mondható el" - világította meg a döntés hátterét Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Horváth ezzel együtt tartalék, vagyis magyar visszalépés esetén ő ugrik be.