Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda-válogatott a pénteki 11-9-es siker után vasárnap újra legyőzte Szerbia és Montenegró legjobbjait a Világliga budapesti selejtezőcsoportjában. A második margitszigeti csatát 8-5-re nyerte Kemény Dénes legénysége.
Vágólapra másolva!

Férfi Világliga, B csoport:
Magyarország - Szerbia és Montenegró 8-5 (3-1, 2-3, 3-1, 0-0)
gól:
Kiss G. 3, Fodor 2, Vári, Kásás, Steinmetz Á. 1-1, illetve Vujasinovic 2, Sapic, Trbojevic, Udovicic 1-1

A Hajós uszoda alkalmi dobosokkal is megerősített lelkes publikuma az első játékrész elején két magyar kapufát láthatott, majd három perc elteltével már gólt is, de Szécsi kapujában: Sapic, a vendégek egyik legjobbja avatta fel az olimpiai bajnok hálóőrt.

Utána viszont már hazai "góltrilógia" következett, amelynek legszebb darabját Vári "mérföldes" kapufás bombája jelentette. A második kilenc percben - a nemzetközi szövetség, a FINA Világliga-szabályai szerint a negyedek itt két perccel hosszabbak a hagyományosnál - Kásás furfangos ejtése volt az első, szó szerint is kiemelkedő momentuma.

Később a válogatott ötöse a lécre lőtte a büntetőt, így 5-3 helyett 4-4-re alakult az állás. Fodor bal felső sarokban landoló labdája azonban mégis magyar vezetést eredményezett a félidőre. A 3. negyedben a vendégek egyenlítettek, de mielőtt súlyosbodott volna a helyzet, Steinmetz Ádám klasszis centergóllal, Kiss Gergely pedig előbb egy 4 m-es értékesítésével, majd már egy akciót látványosan lezáró találattal ismét megnyugtatóvá tette az előnyt (8-5).

Ami egyszersmind a végeredménnyé lényegült át, miután az utolsó játékrészben már egyetlen gól sem született.

Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Gratulálok a csapatnak az akarásért, a küzdeni tudásért és a két győzelemért, ám egy pillanatra sem szabad elfeledkezni a fő célról, az athéni olimpiáról."

A nap másik mérkőzésén:
Egyesült Államok - Ausztrália 13-9 (2-3, 2-0, 6-1, 3-5)

Akárcsak pénteken, vasárnap este a B csoport második mérkőzésén is nyert az Egyesült Államok csapata Ausztrália válogatottja ellen a Hajós-uszodában: az amerikaiak ezúttal nem három, hanem négy góllal diadalmaskodtak. Az USA pólós legénysége a végére leeresztett, de megtehette, mert előtte már 11-4-re is vezetett.

Az első budapesti csoportkör után az állás:
1. Egyesült Államok 6 pont (25-18)
2. Magyarország 6 (19-14)
3. Szerbia és Montenegró 2 (14-19)
4. Ausztrália 2 (18-25)

(A Világligában a győzelem 3 pontot ér, s a vereségért is jár 1 pont.)

A magyarországi sorozat a jövő héten folytatódik: csütörtökön és szombaton a Margitszigeten, egyformán 18 órai kezdettel a magyar csapat az Egyesült Államok válogatottjával száll vízbe.