Társoldalunk:

Világliga, vizsgák, Viktória

Kiss Gergely olimpiai naplója kizárólagosan az [origo]-nak, 1. rész.

Ebben a pillanatban estem be az előszobába a délelőtti válogatott edzésről, még kapkodva veszem a levegőt, de legalább van. Mert a víz alatt nincs, és egy kétkapuzás során gyakran több időt töltünk a társak jóvoltából a felszín alatt, mint fölötte... Szóval, még meg sem emésztettük a bajnoki aranyérem és az Euroliga Final Four megnyerése okozta örömet, máris következett két "lazító" meccs a Világligában a szerbekkel. A világ két legerősebb pólóválogatottja közül a másik. Hogy melyik az egyik? Azt mondják, mi vagyunk... Érdekes, mi bentről nem láttuk olyan simának a két győzelmet, mint a szurkolók a partról. Külön öröm, hogy nekem is jól ment a játék, dobtam összesen öt gólt.

Igyekszünk nem túlértékelni a szerbek elleni sikereket, ez csak egy lépcsőfok, semmi egyéb. Van még két hónap az olimpia kezdetéig, ezt a nyolc hetet szakadatlan edzésekkel töltjük, meg mérkőzésekkel, jövő hét végén megyünk Szerbiába, viszonzásképpen. Négy éve, Sydney előtt igen hosszú, alapos felkészülést tudtunk végigcsinálni, nekem személy szerint az nagyon feküdt, tudom magamról, hogy sok munkára van szükségem a formába lendüléshez. Most sokkal szaggatottabb, hektikusabb a nyár, remélem, nem lesz belőle baj. Sokan kérdezik, megvan-e bennem, bennünk ugyanaz az éhség, mint 2000-ben. Erre két válaszom van. Egyrészt alaposan elvertük az éhségünket az olimpiai és a világbajnoki címmel, viszont a győzelemből sohasem elég. Én például nagyon rosszul viselném, ha nem mi nyernénk az athéni olimpiát. Ilyen alkat vagyok; olykor egy rossz passzon, egy elkésett blokkon napokig képes vagyok emészteni magam. Nem hogy egy esetleg elbukott olimpiai aranyérmen... Négy év alatt nem lettünk fiatalabbak, ez tény, miként az is, hogy a tudásunk gyarapodott, s az ellenfeleket jobban ismerjük, mint akkor. Szóval, gyengébbek semmiképpen sem lettünk.

Napi 6-7 órát edzünk, odautazás, visszautazás, aztán tanulás, mert még egy-egy vizsgám hátra van nemzetközi és pénzügyi jogból a szegedi egyetemen. Ezeket halasztgatom már jó ideje, de most péntekre beírtam őket, bár lehet, hogy csak az egyikből tudok időre felkészülni... Mert, ugye, a 16 hónapos Viktória lányommal is jó lenne egy kis időt eltölteni, vizsgaidőszak ide, olimpia oda.

KAPCSOLÓDÓ CIKK