Társoldalunk:

Marion Jones nyilvános meghallgatást követel

A háromszoros olimpiai bajnok atléta, Marion Jones nyilvánosan szeretné tisztázni magát az ellene felmerült vádak alól az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) előtt.

"Több mint 160 ellenőrzésen lett negatív a tesztem, nincs semmi titkolnivalóm. Szívesen válaszolok újra a kérdésekre, de ha ismét zárt ajtók mögött tartják a meghallgatást, akkor a továbbiakban nem vagyok hajlandó együttműködni az USADA-val" - jelentette ki a 28 éves szupersztár.

Forrás: EPA

Jones és partnere, a 100 m-en világcsúcstartó Tim Montgomery tavaly, a THG felbukkanása után keveredett a támadások kereszttüzébe, miután kiderült, hogy kapcsolatban álltak a tiltott szert kifejlesztő laborral. A vádak áprilisban erősödtek fel ismét, miután újságok biztos forrásokra hivatkozva állították, hogy a BALCO anabolikus szteroidokkal látta el őket.

A gyermeke születése miatt a teljes tavalyi szezont kihagyó Jones az események hatására még május végén személyes találkozót kért és kapott az ügyet vizsgáló USADA vezetőitől.

Az ügynökség a múlt héten már hangsúlyozta, hogy nem vádolja doppingolással a többszörös világbajnok atlétát, ám még néhány kérdésre választ vár tőle.

KAPCSOLÓDÓ CIKK