Világliga-győzelem az Egyesült Államok ellen

Vágólapra másolva!
Sikeresen folytatta szereplését a Világligában a magyar férfivízilabda-válogatott, amely csütörtök este az Egyesült Államok legjobbjait győzte le 9-8-ra a margitszigeti Hajós uszodában.
Vágólapra másolva!

Férfi Világliga, B-csoport:
Magyarország - Egyesült Államok 9-8 (3-1, 4-3, 1-2, 1-2)
gól:
Steinmetz Á., Benedek, Varga T. 2-2, Biros, Kiss G., Madaras 1-1, illetve Smith, Ormsby 2-2, Beaubien, Azevedo, Powers, Wigo 1-1

A szerbek elleni budapesti kettős győzelem után a B-csoport magyarországi küzdelemsorozatának részeként az amerikaiakkal szállt vízbe Kemény Dénes olimpiai és világbajnok, s a Világligában is címvédő legénysége, amely a vártnál nehezebben ugyan, de harmadik meccsén is begyűjtötte a 3 pontot.

Az első 9 perc csak minimális sikerélményt hozott a szerb mester, Ratko Rudic irányította amerikaiaknak, miután sorozatban háromszor is a kapujukban landolt a labda, miközben ők maguk csupán 8 percnyi játék után tudtak szépíteni. A folytatásban közelebb kerültek ugyan Benedekékhez (3-2), ám innentől kezdve magyar góleső "verte" a vendégeket: példának okáért a center Steinmetz Ádám második találatával már 6-2-re húzott el a hazai gárda.

Amely ekkor könnyedén elviselte, hogy az olasz klub friss bejelentése szerint a Cro Reccóhoz elszerződött, így már csak volt Vasas-játékosnak tekinthető Madaras Norbert két ízben is sikertelenül tesztelte az amerikai kapust, mert a csapatkapitány, a volt reccói, az új idényben már a bajnok Honvédot erősítő, szintén balkezes Benedek Tibor kétszer is megvillant. Különösképpen a második, elhajlásos gólja volt egészen pazar (7-4).

A Világliga-szabályok szerint a második és a harmadik negyed közé beiktatott 10 perces szünetet követően Varga Tamás duplázta meg saját "termését", egyszersmind a mérkőzés állását illetően is érvényre juttatva a kettes szorzót (8-4). A tetemes előny könnyedebb, sőt időnként könnyelmű játékot is hozott, óhatatlanul egyre több hibával, így a tengerentúliak a negyed végére közelebb férkőztek (8-6). Mi több, a befejező játékrészben előbb egyetlen találatnyira szűkítették a különbséget, majd miután Kiss G. a kapufára lőtte a büntetőt, ki is egyenlítettek (8-8).

Az ébredés jeleként emberelőnyből Madaras végre régebbi önmagát idézve visszahozta a vezetést, ami a kölcsönös rontások következtében egyszersmind 9-8-as győzelmet eredményezett az ezúttal Kásás Tamás és Molnár Tamás nélkül felálló magyar csapat számára.

A két együttes újabb Vl-összecsapása szombat este (18 ó) következik, ugyancsak a Hajós uszodában.