22 sportágban több mint 200 magyar versenyző lesz Athénban

Vágólapra másolva!
Ötvenhat nappal az athéni olimpia előtt biztosnak látszik, hogy 22 sportágban 213-217 versenyző képviseli majd a magyar színeket. A delegáció összlétszáma 380-400 fő lesz.
Vágólapra másolva!

A Magyar Olimpiai Bizottság pénteki sajtótájékoztatóján Molnár Zoltán igazgató, aki a napokban járt a görög fővárosban, arról számolt be, hogy az előregisztrációban még 313 sportoló neve szerepel. Kvótaszerzésre még négy sportágban, atlétikában, úszásban, teniszben és strandröplabdában van lehetőség.

Előző háromban már szereztek indulási jogot a magyarok, utóbbiban erre kevés az esély. A MOB-igazgató kiemelte, hogy 213 fő alá bizonyosan nem csökken a versenyzői létszám, emellett 117-119 kísérő utazik a görög fővárosba. Sydneyhez képest 50 százalékkal emelkedett az egészségügyi csoport létszáma, amelyet így 33 fő alkot.

A MOB előzetesen kevesebb sportoló részvételével számolt, ezért plusz 50 ágyat kért, s kapott az olimpiai faluban, ahol ily módon 317 fekhely áll a magyarok rendelkezésére. Molnár Zoltán az előkészületekről elmondta, hogy a szervezők rohamtempóban adják át a létesítményeket, az új közlekedési útvonalakat, így már csak a környezetrendezés van hátra.

Babati Lajos, a MOB szervezési és marketing igazgatója hangsúlyozta, hogy az olimpiák történetében a legjobb színvonalú szállás várja a versenyzőket. Az utaztatás augusztus 5-én kezdődik, az utolsók augusztus 25-én repülnek Athénba, közben 18-tól már haza is indulnak csoportok. A MOB célja, hogy a sportolók az utolsó pillanatig a megszokott hazai körülmények között készüljenek.

A Pegazus Tours összesen 3000 vendég utaztatását szervezi, akiknek tájékoztatásáról a helyszínen 55 idegenvezető gondoskodik. Magyarország az ötkarikás játékok 16 napjára 24 ezer belépőt vásárolt, ezeknek az ára 12 és 360 euró között van, összértékük 270 millió forint. A jegyek az adott napon a tömegközlekedési eszközök ingyenes igénybevételére is jogosítanak, hiszen a nézők magánautókkal nem közelíthetik meg a helyszíneket.