Társoldalunk:

Marion Jones hazugságvizsgálattal bizonyított

Tovább folytatja harcát ártatlansága bizonyításáért a doppinggyanúba keveredett háromszoros olimpiai bajnok atléta, Marion Jones: a sztár ezúttal hazugságvizsgálatnak vetette alá magát, méghozzá sikeresen.

A világbajnok sprinternek két kérdésre kellett válaszolnia a poligráfos teszt alkalmával. Jones a "Használt-e valaha tiltott teljesítménynövelő szert?", valamint a "Hazudik-e a teljesítménynövelő szerekkel kapcsolatban?" kérdésekre is nemmel válaszolt. A gép szerint mindkét esetben igazat mondott.

"Úgy gondoljuk, most már rengeteg bizonyítékkal szolgáltunk Jones ártatlanságáról, így, ha korrekt akar maradni a USADA, akkor lezárja az ügyet" - mondta Joe Burton, az atléta ügyvédje, akinek az irodájában került sor a vizsgálatra. "Szervezetünk nem kívánja kommentálni ezt az esetet" - mondta az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) részéről Rich Wanninger kommunikációs igazgató.
   
A Jones-USADA "párharc" immár hónapok óta tart annak ellenére egyre hevesebben, hogy a tavalyi évet gyermeke születése miatt teljes egészében kihagyó szupersztárt nem vádolják hivatalosan doppingolással.
   
Marion Jones és partnere, a 100 méteren világcsúcstartó Tim Montgomery tavaly, a THG nevű szer felbukkanása után került a támadások kereszttüzébe, miután kiderült, hogy kapcsolatban álltak a tiltott készítményt kifejlesztő laborral (BALCO). A vádak áprilisban erősödtek fel ismét, újságok biztos forrásokra hivatkozva állították, hogy a BALCO anabolikus szteroidokkal látta el őket. A Sydneyben öt érmet szerzett atléta az események hatására még május végén személyes találkozót kért és kapott az ügyet vizsgáló USADA vezetőitől. Az ügynökség a múlt héten már hangsúlyozta, hogy nem vádolja doppingolással a többszörös világbajnok atlétát, ám még néhány kérdésre választ vár tőle.

KAPCSOLÓDÓ CIKK