Az a fránya pénzügyi jog

Vágólapra másolva!
Kiss Gergely olimpiai naplója kizárólagosan az [origo]-nak, 2. rész.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Csütörtök este 9-8-ra megvertük az amerikaiakat a Világliga soron következő mérkőzésén a Margitszigeten, emiatt a meccs délelőttjén csak könnyed edzést tartott Kemény Dénes kapitány. Nem játszott Molnár Tamás és Kásás Tamás, én viszont játszottam, dobtam is egy gólt.

A szokásoknak megfelelően péntekre inkvizíciós munkát írt elő szakvezetőnk, amikor nincs mérkőzés, 3,5-4 órás kőkemény edzéssel pótoljuk a játékhiányt. Na, ezúttal nélkülem folyt a kiképzés, egynapos szabadságot kaptam, de csak az edzés alól: leutaztam Szegedre, ahol a helyi egyetemen megkíséreltem abszolválni írásbeli vizsgámat pénzügyi jogból. Azért mondom, hogy megkíséreltem, mert egyrészt az eredmény csak jövő csütörtökön derül ki, másrészt éreztem, hogy csúsztak be hibák.

Márpedig a három részből álló írásbeli mindhárom szegmensét megfelelőre kell hoznom, mert csak akkor léphetek tovább. Ami a múltkor emlegetett nemzetközi jog vizsgámat illeti, azt elhalasztottam szeptemberre, ha majd visszajöttünk Athénból. Legfeljebb akkor utóvizsgázom pénzügyi jogból is, ha ma nem jártam volna sikerrel...

Aztán délután kellemesebb időtöltésem akadt: feleségem kishúgának általános iskolai ballagásán vettünk részt. Zsuzsika még csak 14 éves, de nem a legkisebb Valkay-testvér. Hatan vannak, s két fiú még Zsuzsinál is fiatalabb... Gyönyörű, nagy család, jó érzés, ha együtt vagyunk. Megjegyzem, tapasztalatszerzésnek sem utolsó egy ilyen együttlét, mert - bevallom - magam sem szeretnék megállni egy gyereknél...

Jövő héten folytatódik az edzéssorozat, aztán tíz nap múlva irány Amerika, ahonnan majd e-mailben tájékoztatom napjaimról - s remélem, kalandjaimról - az [origo] olvasóit.