Társoldalunk:

Molnár és Lipták megvédte címét a triatlon ob-n

A nőknél és a férfiaknál is címvédésre került sor a rövid, azaz olimpiai távú triatlon országos bajnokságon: előbbiben az athéni ötkarikás játékokra készülő Molnár Erika, míg utóbbiban kisebb meglepetésre nem a görög fővárosban induló Kuttor Csaba, hanem Lipták Tamás diadalmaskodott.

A Kiskörén rendezett 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló viadal egyben válogatóként szolgált az olimpikonok tartalékjainak kijelölésére. Az eredmények alapján így az ezúttal ezüstérmes Kuttort Lipták, Molnárt pedig az ötödik helyen végző Walkó Andrea helyettesítheti, amennyiben a két kvótás valamilyen szerencsétlenség folytán mégsem állhatna rajthoz Athénban.

Walkó azért lett tartalék, mert az előtte célbaérők közül senki sincs a legjobb 125 között a világranglistán, márpedig ezt kritériumként szabta meg a nemzetközi szövetség.  "Természetesen győzni akartam, de nem vagyok csalódott, hiszen ez nekem csak egy felkészülési állomás volt. Tomi ezúttal jobban bírta a futást, mert valószínűleg ő erre a versenyre volt kihegyezve" - mondta Kuttor. 

Idén július 25-én Tiszaújváros ad otthont a 23 éven aluliak Európa-bajnokságának, amelyre a mostani viadalon mutatott teljesítmény alapján a nőknél Koch Renáta, Szomjas Borbála, Gergelics Dóra és Berke Zsuzsanna, a férfiaknál pedig Pocsai Balázs, Rendes Csaba, Bajai Péter, Balogh Lőrinc, Benőcs Zoltán és Czencz Péter kvalifikálta magát.   

Eredmények, férfiak:
1. Lipták Tamás (Debreceni Sportcentrum) 1:52:27 ó
2. Kuttor Csaba (Buda Cash Team Kaposvár) 1:52:49
3. Ágoston Szabolcs (Békéscsabai AC) 1:53:04

nők:
1. Molnár Erika (ÚTE) 2:09:49 ó
2. Koch Renáta (Mogyi SE Baja) 2:11:23
3. Szomjas Borbála (Buda Cash Team) 2:11:38

KAPCSOLÓDÓ CIKK