Tóth Hajnalka bronzérmes a vívó-Eb-n

Vágólapra másolva!
A párbajtőröző Tóth Hajnalka bronzérmet szerzett a koppenhágai vívó Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

A tartalékként olimpiai kerettag Tóth a negyeddöntőben 15-14-re legyőzte az orosz Tatjana Logunovát, majd a fináléba jutásért 15-8-ra kikapott a szintén orosz Anna Zsivkovától. Szász Emese, Kiskapusi Dóra és Fodor Renáta a legjobb 32 között fejezte be a szereplését. Az Európa-bajnok az ukrán Conrad lett.

A férfi tőrözők egyéni küzdelme jóval kevesebb sikert hozott, a legmesszebb Berjozkin Anton jutott, de a 32 között ő is befejezte szereplését. Az utóbbi években hagyományosan a legkevesebb eredményt produkáló szakág képviselői ezúttal már csak azért sem számítottak esélyesnek, mert mind a négyen a fiatal generációhoz tartoznak.

Huszka Zsombornak a csoportkörből sem sikerült továbblépnie, míg Szabados Gábor és Mazza Lorenzo a 64-es tábla első fordulójáig jutott. Egyedül Berjozkin tudott asszót nyerni a főtáblán, mégpedig egy tussal az ukrán Vjacseszlav Agalkov ellen. A következő körben azonban már ő is búcsúzni kényszerült, mivel kikapott az osztrák Michael Ludwigtól. A győzelmet a német Breutner szerezte meg.

női párbajtőr, döntő:
Conrad (ukrán) - Zsivkova (orosz) 1-0

férfi tőr, döntő:
Breutner (német) - Ganyejev (orosz) 15-9

Szerdán a férfi párbajtőrözők és a női kardozók egyéni versenyére kerül sor.