Társoldalunk:

Visszavágtak a szerb pólósok a Világligában

A férfivízilabda-Világligában kedd este visszavágott az Európa-bajnok szerb-montenegrói válogatott az olimpiai és világbajnok, címvédő magyar együttesnek: a hétfő esti 12-13 után a második belgrádi összecsapást a házigazdák nyerték 11-8-ra.

férfivízilabda-Világliga, B csoport, 4. forduló, 2. mérkőzés:
Szerbia-Montenegró - Magyarország 11-8 (3-1, 2-2, 4-4, 2-1)
a magyar góldobók:
Biros 3, Kiss Cs. 2, Varga T., Madaras, Kiss G. 1-1

A 4x9 perces játékidejű meccsekből álló Világliga-sorozat kedd esti belgrádi felvonása a hazaiaknak hozott sikert a Tasmajdan-uszodában: ezúttal végig vezetve zsebelték be a nyertest megillető 3 pontot. A vendéglátóknál a Világliga gólkirály-jelöltjeinek különvetélkedésében vezető Sapic jeleskedett, aki négyszer is betalált a magyar kapuba. Kemény Dénes legénységéből ezúttal Biros bizonyult a legeredményesebbnek három találatával.

A magyar válogatott belgrádi összmérlege a keddi vereséggel együtt is teljesen elfogadható, hiszen megtartotta az első helyét a csoportban a 12 meccsből álló körmérkőzéses torna még hátralévő négy találkozója előtt (kettőt az Egyesült Államok és kettőt Ausztrália legjobbjai ellen Amerikában játszanak még Benedekék).

a B csoport állása: 1. Magyarország 20 pont/8 mérkőzés (6 győzelem, 2 vereség), 2. Szerbia-Montenegró 18/8, 3. Egyesült Államok 10/6, 4. Ausztrália 8/6

A Világligában a sima győzelem 3, a büntetődobásokkal kivívott siker 2 pontot ér, s a vereségért is jár egy pont.

KAPCSOLÓDÓ CIKK