Társoldalunk:

Leisel Jones világcsúcsot úszott 200 mellen

Az ausztrál Leisel Jones a 100 méteres női mellúszás világrekordja mellé szombaton megszerezte a 200 méter világcsúcsát is: a Brisbane-ben rendezett Grand Prix-viadalon 2:22.96 perccel nyerte azt a számot, amelyben Kovács Ágnes védi az olimpiai bajnoki címet. Ez az idő három századmásodperccel jobb, mint a kínai Csi Huj és az amerikai Amanda Beard által közösen tartott régi rekordnál.

A 18 éves Jones tavaly, a barcelonai világbajnokságon úszta a 100 mell világrekordját, amelytől csütörtökön valamelyest elmaradt 1:07.03-as győztes idejével.

"Egy napot sem pihentem rá erre a versenyre, kőkemény edzések kellős közepén járok, ezért különösen örülök a csúcsnak", mondta Jones. "Korábban mindig azt fantáziáltam verseny közben, hogy a tengerparti homokban rákok üldöznek, és előlük kell menekülnöm. Most másra gondoltam: arra, hogy egy fekete Ferrariban ülök, és azzal kell minél gyorsabban száguldanom." 

Ugyanitt Grant Hackett, az 1500 méteres gyorsúszás olimpiai bajnoka 15:02.40 perccel nyerte a másfél kilométert, ami igencsak biztató Athén előtt.

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK