Mindkét kéziválogatottunk győzött

Vágólapra másolva!
A csütörtöki 32-24-es debreceni siker után az olimpiára készülő magyar nőikézilabda-válogatott pénteken 32-25-re győzte le a svéd csapatot a nyíradonyi csarnok avatóján. Mocsai Lajos szövetségi kapitány a mérkőzés után kijelölte azt a 15 játékost, akire számít Athénban. A korábbi bő keretből a kapus Sugár Tímea, illetve Nagy Ivett és Szűcs Gabriella maradt ki, míg a szülés után visszatért Balogh Beatrixre tartalékként számít a szakvezető. A férfi válogatott biztató játékkal 30-20-ra verte Izlandot Tatabányán.
Vágólapra másolva!

Eredmény:
Magyarország - Svédország 32-25 (18-12)
gól: Kirsner 8, Ferling 6, Kulcsár 4, Görbicz 4/1, Balogh, Siti 2-2, Radulovics 2/1, Bohus, Pigniczki, Lovász, Farkas 1-1, illetve Lagerström 5, Arfwidsson 5/2, Gustafsson, Lindqvist, Eriksson 3-3, Flognman 2, Enström, Andersson, Boson, Ljungdahl 1-1

Az ötkarikás utazó keret kijelölése előtti utolsó mérkőzésen már pályára lépett Farkas Ágnes is, aki csak csütörtökön érkezett meg a csapathoz, mert klubja, a dán Aalborg késve engedte el.

Álomszerűen kezdtek a hazaiak, az első svéd gólra hat percet kellett várni, miközben a vendégek már ötször kapituláltak. Később Ferling és Kulcsár sziporkázott, így nőtt a különbség (17. perc: 13-3). A szünetig hátralévő időben viszont többször könnyelműsködéssel párosult a szép játék.

A svédek jól kezdték a második félidőt, és váratlanul - sorozatban nyolc gólt szerezve - felzárkóztak (18-16). Az időkérést követően aztán rendezték soraikat a magyarok, s a folytatásban már nem volt különösebb gondjuk.

A női keret:
kapusok: Pálinger Katalin (Dunaferr), Sirina Irina (Győri Graboplast ETO KC)
mezőnyjátékosok: Bohus Beáta, Ferling Bernadett, Kindl Gabriella, Kulcsár Anita, Lovász Zsuzsanna, Pigniczki Krisztina, Radulovics Bojana (Dunaferr), Görbicz Anita, Mehlmann Ibolya (Győri Graboplast ETO KC), Kirsner Erika, Tóth Tímea (Ferencváros), Farkas Ágnes (Alborg), Siti Eszter (FC Köbenhavn)

A szülés után visszatért Balogh Beatrixre tartalékként számít Mocsai Lajos. A játékos a csapattal tart a jövő héten Franciaországba is, ahol az együttes egy felkészülési tornán vesz részt.