Mohamed Aida számolja a napokat

Vágólapra másolva!
Az atlantai olimpia női tőr egyéni döntőjében nyolcadik volt, négy évvel ezelőtt Sydneyben hetedik, de Athénba nem a hatodik helyért megy Mohamed Aida. Az MTK vb-ezüstérmes vívónője bevallotta: ha érem nélkül jönne haza a görög fővárosból, akkor bizony nagyon csalódott lenne.
Vágólapra másolva!

- Hogy bírja az olimpia előtti utolsó hetek erőltetett munkáját? - kérdeztük Mohamed Aidát, aki már évek óta a női tőrözők mezőnyének legszűkebb elitjébe tartozik.
- Olykor nem könnyű, az elmúlt héten egyszer el is szakadt a cérna nálam. Nem tagadom, hogy meglehetősen akaratos vagyok, valószínűleg ez is közrejátszott benne. Nagyon kemény kéthetes edzőtáborozáson vagyok túl, a mostani hét kicsit lazább, utána viszont megint belehúzunk. De nincs mese, ennek így kell lennie, hiszen már egy hónap sincs az olimpiáig. Számolom a napokat!

- Az olimpián mire számít?
- Mindenekelőtt rettentően nehéz versenyre. Igaz, hogy női tőrben csak huszonnégyen leszünk, de ebben a mezőnyben már nem nagyon akad gyenge vívó. Mivel ötödik vagyok a világranglistán, csak a legjobb tizenhat között kapcsolódom be, ami egyrészt jó, viszont ekkor már könnyű ellenfelet semmiképpen sem kaphatok. Az már eldőlt, hogy augusztus 15-én utazom Athénba, 19-én pedig jövök is vissza, így kicsit szomorú vagyok, hogy a megnyitó- és a záróünnepségen sem lehetek ott. Ez így mindenképpen rövid olimpia lesz a számomra, de ha elmondhatnám, hogy "jöttem, láttam, győztem!", akkor egyáltalán nem bánom majd! Az biztos, hogy amennyiben érem nélkül jönnék haza, akkor nagyon csalódott lennék.

Forrás: [origo]

Nézegessen képeket Mohamed Aidáról!

- Speciálisan készül egyes ellenfelekre?
- Igen. A különböző Világkupa-versenyeken magam is sok videofelvételt készítettem, és ezeket most alaposan kielemezzük a mesteremmel, Solti Antallal.

- Vőlegénye, a kanadai színekben vívó s Kanadában élő Laurie Shong lemaradt az olimpiáról, több ezer kilométerre vannak egymástól. Hogyan hidalják át a távolságot?
- Most már könnyebben. A napokban dőlt el, hogy egy számítástechnikai cég támogatja a felkészülésemet, egyéves szerződést kötöttünk, s ennek a része, hogy vezeték nélküli internetes telefonálást lehetővé tevő technológiát biztosít a számomra. Így most már nem kell tartanom attól, hogy a hosszú telefonbeszélgetésekkel horribilis számlát hozok össze. S mivel a telefon nincs a számítógéphez kötve, akár a konyhából, főzés közben is felhívhatom Laurie-t.

Fábik Tibor