Társoldalunk:

Nigéria tíz athéni aranyat akar

2004.07.28. 13:37

Oroszország harminc, Japán és Nigéria egyformán tíz aranyéremre számít az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpián.

Az oroszok magasra tették a mércét, hiszen Leonyid Tyagacsev, az olimpiai bizottság elnöke szerint akár harminc első helyet is szerezhetnek sportolóik. "Azt hiszem, minden versenyszámban jól fogunk szerepelni és harminc aranyat is nyerhetünk" - mondta az elnök. Hozzátette, hogy különösen atlétikában, trampolinban és ökölvívásban számít kiemelkedő sikerekre.
   
A Japán Olimpiai Bizottság a 135 férfi és 167 női versenyző alkotta küldöttségtől tíz aranyérem megszerzését várja. A győzelemre elsősorban cselgáncsban, női birkózásban és úszásban van esélyük az ázsiai ország sportolóinak. Japán Sydneyben öt első helyezést gyűjtött, a legsikeresebben pedig az 1964-es hazai rendezésű ötkarikás játékokon szerepelt 16 arannyal.
   
Nigéria is meglepően magabiztos a rajt előtt. "Tíz aranyéremért utazunk Athénba és ez nem csak ígéret" - jelentette ki Musa Mohamed sportminiszter. Az afrikai ország sportolói eddig két győzelmet könyvelhettek el olimpián, mindkettőt négy éve Sydneyben. A mostani csapatot várhatóan 115 versenyző alkotja.