Társoldalunk:

Fedél nélkül maradtak a svéd kajak-kenusok

2004.08.10. 18:10

Kellemetlen helyzetbe kerültek az olimpián induló svéd kajakosok és kenusok: a korábban lefoglalt szállodai szobáikat a tulajdonosok másoknak adták ki.

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Albert Flórián
Az összes interjú
"Egyelőre teljes a bizonytalanság, fogalmunk sincs, hogy hol sikerül majd elhelyezni versenyzőinket" - mérgelődött Björn Folin, a Svéd Olimpiai Bizottság információs igazgatója, a sajtóattasék számára szervezett kedd délutáni eligazítás előtt.
   
A svédek Szkiníaszban, az evezős és kajak-kenu pálya közvetlen közelében tavaly egy kisebb szállodában béreltek szobákat. Időközben néhányszor érdeklődtek, és mindig megnyugtató választ kaptak. A csapat vezetőinek múlt heti kiérkezése után derült ki, hogy a tulajdonos házaspár időközben összeveszett, és ennek az északiak itták meg a levét. "A feleség másoknak adta ki a szobákat, sőt már az árát is zsebre tette" - kesergett Frolin.
   
Az igazgató azt is elmondta, hogy Sydneyhez képest alacsonyabb a csapat létszáma. Alig 175 versenyzőt neveztek, és "szégyenszemre" csak egy csapatot, a női labdarúgó-válogatottat tudják elindítani. Ám az esélylatolgatás szerint a kisebb létszámú küldöttségben több az esélyes, mint volt négy évvel ezelőtt. A Svéd Olimpiai Bizottság magasra tette a nevezés mércéjét: azokat a részvételi jogot szerzett versenyzőket nem indítja el, akik csak sereghajtók lehettek volna az olimpiai mezőnyben.