Társoldalunk:

Hatot lőttek az argentinok, ikszeltek a görögök

2004.08.11. 22:15

A női tornához hasonlóan a férfi futballtorna is hozott egy gólzáporos mérkőzést, az argentinok esélyeshez méltóan 6-0-ra verték a szerbeket. A további mérkőzéseken a döntetlen volt a divat, a házigazda görögök 0-2-ről egyenlítettek Dél-Korea ellen, Mali és Mexikó gól nélkül zárt, Tunézia és Ausztrália pedig 1-1-re végzett.

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Grosics Gyula
Az összes interjú
Az argentinok már a 11. percben vezettek Delgado révén, majd Kily Gonzalez pöckölt a kapuba hat perccel később, egy kérdés maradt a meccsen, mennyit rúgnak a dél-amerikaiak. Tevez két percen belül kétszer csengetett az első félidő végén, majd Heinze fejjel, Rosales közelről talált be, így hat lett a vége.

A Mali-Mexikó mérkőzés volt az ellenpólus, hiszen góliszonyban szenvedtek a csapatok, a mexikóiak Marquez réven többször is veszélyeztettek, de a mali kapus, Bathily rendre hárított. Aztán Diallo és Traore próbálkozott az afrikaiaktól, szintén gyenge hatásfokkal, a második félidőben is maradt az eredménytelenség, megosztoztak a pontokon a csapatok.

Az ausztrálok is sokáig szenvedtek Tunézia ellen, aztán a negyvenötödik percben Aloisi fejesével megszerezték a vezetést. A tunéziaiak az ausztrál kapusnak köszönhetik az egyenlítést, Galekovic ugyanis rossz helyre ütött egy beadást és Zituni nem hibázott. Az utolsó negyedórában óriási erőfeszítést tettek az afrikaiak a győztes gólért, de nem jártak sikerrel.

Nem járt sikerrel Dél-Korea sem, pedig már 2-0-ra vezettek a görögök ellen. A hellének azonban feltámadtak és öt percen belül egalizáltak, előbb Taralides, majd Papadopulosz iratkozott fel az eredményjelzőre. Hogy a döntetlen kinek jó, az majd később elválik, mindenesetre nagy sanszot mulasztottak el a dél-koreaiak.

Eredmények, férfiak, 1. forduló:
A csoport (Volosz/Szaloniki):
Mali - Mexikó 0-0

Görögország - Koreai Köztársaság 2-2 (0-1)
gól: Taralidisz (77.), Papadopulosz (82., 11-esből), illetve Kim (43.), Vintra (65., öngól)

C csoport (Iraklion/Patrasz):
Tunézia - Ausztrália 1-1 (0-1)
gól: Zituni (69.), illetve Aloisi (45.)

Argentína - Szerbia és Montenegró 6-0 (4-0)
gól: Delgado (11.), C. Gonzalez (17.), Tevez (42., 43.), Heinze (74.), Rosales (77.)

KAPCSOLÓDÓ CIKK