Nem kaptak nehéz sorsolást vívóink

Vágólapra másolva!
Az első körben egyik magyar sem kapott túl nehéz ellenfelet az athéni olimpia vívóversenyein, de férfi kardban az egyformán éremesélyes Ferjancsik Domonkos és Nemcsik Zsolt már a 16 között összekerülhet.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Nagy Tímea

Kamuti Jenő
Szalai Gyöngyi

Az összes interjú


Vasárnap, női párbajtőrben Mincza Ildikó a 32 között a holland Tol, a címvédő Nagy Tímea az orosz Zsivkova ellen kezd, Hormay Adrien pedig a Gamir (algériai)-Branza (román) mérkőzés továbbjutójával vív. Amennyiben eljutnak a negyeddöntőig, Hormay és Nagy találkozik egymással, Mincza a 8 között az orosz Jermakovát foghatja ki.

Kedden a férfi párbajtőrözők következnek. Kovács Iván a 32 között az amerikai Mattern, Imre Géza a német Strigel, Boczkó Gábor a kínai Vang ellen lép pástra, a legnehezebbnek Imre dolga ígérkezik. A negyeddöntőben itt is lehet magyar párharc, Imre és Boczkó között. Ugyanezen a napon női kardban Nagy Orsolya a japán Hiszagae ellenében küzd a 32 között.

Szerdán női tőrben Varga Gabriella a 32 között kezd a hongkongi Csannal, Mohamed Aida pedig egy körrel később a Rentumi (görög) - Jucseva (orosz) összecsapás nyertesével. Az orosz vívó 2002-ben világbajnoki ezüstérmes volt, és a lisszaboni "házi" fináléban éppen attól a Bojkótól kapott ki, aki Varga következő ellenfele lehet.