Baumgartner kedvence Risztov Éva

Vágólapra másolva!
A Magyar Nagydíj izgalmai ellenére Baumgartner Zsolt is olimpiai lázban ég. Az első magyar Forma-1-es versenyzőt olyannyira foglalkoztatják az Athénban pénteken kezdődő olimpiai játékok, hogy kérésére a Minardi-csapat egy külön televíziót szerelt a kamionba, ahol a pilóta a fellépései közti pihenőidejét tölti.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
Baumgartner pénteki edzéseredményei


"Tatán már több edzőtábort csináltam végig az öttusázókkal, és az elmúlt hetekben a közvetlen olimpiai felkészülésük során is velük edzettem, így pontosan tudom, hogy mennyit dolgoztak, izzadtak azért, hogy Athénban sikeresek legyenek. Nagyon nagyra értékelem azt a kitartást, amivel négy éven át képesek egyetlen nagy versenyre készülni. Szívből kívánok minden magyar olimpikonnak nagyon sok sikert Athénban, de természetesen vannak külön kedvenceim is. Legjobban az öttusázókért, így Vörös Zsuzsáért, Füri Csilláért és Balogh Gáborért szorítok, de személyes kedvencem Risztov Éva és persze Cseh Laci is, akiért azt gondolom, szombaton az egész ország szorít majd" - mondta Baumgartner Zsolt.

"A szombati időmérőt követően én is ott ülök majd a televízió előtt, hogy kiszurkoljam az esetleges első aranyat. Számomra a mai nap óta még külön tétje is van annak, hogy mikor nyerünk aranyat, mert fogadtam Paul Stoddarttal. Ő ugye ausztrál, és szintén érdekli az olimpia, és biztos benne, hogy ők hamarabb nyernek aranyat, mint mi magyarok. Mondtam neki, hogy Athénban nehezebb dolguk lesz, mint Sydneyben volt hazai pályán, de nem nagyon hisz nekem. Abban maradtunk, hogy ha hamarabb lesz magyar arany, mint ausztrál, akkor a legközelebbi tengerentúli utunkon én vezethetem a csapat utasszállító repülőgépét" - tette hozzá a magyar pilóta.